• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

"Burada usulsüzlük var" diyen okul müdür görevinden alındı

"Burada usulsüzlük var" diyen okul müdür görevinden alındı
Samsun'da, yıllık 300 bin liralık otopark geliri olan Milli Eğitim'e bağlı 23 Nisan Ortaokulu'nun okul aile birliği başkanlık seçimi mahkemelik oldu.

Samsun'da, yıllık 300 bin liralık otopark geliri olan Milli Eğitim'e bağlı 23 Nisan Ortaokulu'nun okul aile birliği başkanlık seçimi mahkemelik oldu. Okulun müdürü Mahmut Üçağaç, "Burada usulsüzlük var" deyince görevinden alındı. Bunun üzerine sendikalar duruma tepki gösterdi.

Büyük miktarlarda para girdisi olan okul aile birliğinde gördüğü usulsüzlükleri ve yanlışları tespit eden 23 Nisan Ortaokulu Müdürü Üçağaç'a haksızlık yapıldığını belirten Türk Eğitim-Sen Samsun 1. Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, "İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üçağaç'ın açığa alınmasına gerekçe olarak 8 Kasım'da yapılacak olan okul aile birliği genel kurul toplantısını göstermiş. 8 Kasım 2015 tarihi için 23 Nisan Ortaokulu idaresi tarafından duyurusu yapılan bir genel kurul kararı bulunmamaktadır. Böyle bir tarih zaten okul aile birliği yönetmeliğine aykırı. Usulsüz şekilde okul aile birliği seçimleri iptal edildi. Şu anda halen var olan okul aile birliğinin görevine devam edilmesi istenmektedir. Aylardır okul aile birliği seçimi yapılamamaktadır." diye konuştu.

"KARAR DEFTERİ TAHRİFATA UĞRATILMIŞ"

Okul aile birliğinin görevine hukuksuz olarak devam ettiğini, okul harcamalarının okul idarecilerinin yazılı talebi ile değil, isteğe göre yapıldığını iddia eden Kuruoğlu, "Okul müdürü Üçağaç, göreve başladıktan sonra okul aile birliğinde gördüğü usulsüzlükleri ve yanlışları tespit etmiş ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden, birlik hakkında denetim yapılmasını istemişti. Müfettişler denetime başlayınca, harcamaların okul yönetiminin yazılı talebi olmadan yapıldığını, kapalı otoparkın usulüne uygun olmayan bir şekilde bir özel hastaneye verildiğini görmüş. Bunun yanı sıra okulun boya işlerinin 80 bin liraya ihalesiz olarak okul aile birliği başkanı tarafından bir arkadaşına verildiği, otopark görevlilerinin başkanın kendi yakınları olduğu, okul aile birliği karar defterinin okul aile birliğince tahrifata uğratıldığı, otopark çalışanlarına yemek ücreti adı altında yüklü ödemeler yapıldığı tespit edilmiş. Her nedense soruşturma devam ederken maarif müfettişleri bir anda soruşturmayı yarıda bırakarak onların bir takım eksikliklerini tamamlamaları için ilgililere zaman kazandırmaya çalışılmış ve görevlerini kötüye kullanmışlardır." dedi.

"USULSÜZLÜKLERİN ÜZERİNE NEDEN GİDİLMİYOR"

Okul aile birliğinin, müfettişler tarafından tespit edilen suçları için ne gibi işlemler yaptığını bilmediklerini söyleyen Kuruoğlu, şöyle devam etti: "Müfettişler tarafından tespit edilen suçlarla ilgili savcılığa müracaat yapılıp yapılmadığını merak etmekteyiz. Okul aile birliği başkanının tüm bu yanlışlarına kim yada kimler göz yumdu? Akıllara, "ilçe milli eğitim ile okul aile birliği arasında çıkar ilişkisi mi var" sorusu gelmektedir. Müfettişlerin, okulda soruşturma yürütürken okul müdürünü mahkum etmeye yönelik tavırlar sergilediği aşikar."

"GENEL KURULUMUZA VEREMEYECEĞİMİZ BİR HESAP YOKTUR"

İdare ile yaşanan sorunlar sebebiyle okul müdürünün yetki gaspı yaparak, okul aile birliği yönetim kurulu tarafından alınan genel kurul tarihini öne çektiğini ve disiplin amiri olarak öğretmenleri tek tek imzayla genel kurula katılmaya mecbur bıraktığını ileri süren 23 Nisan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Haydar Güldoğan ise "Aldığımız Genel Kurul kararını ve belirlemiş olduğumuz tarihi hiçe sayarak ve yetki gaspı yaparak, farklı bir tarihte yönetmeliğe aykırı bir şekilde genel kurul ilanı yapmıştır. Amacı, bizi görevden uzaklaştırarak kendi güdümünde bir okul aile birliği seçtirmek, davanın düşmesini sağlamak, yapılmış olan yolsuzlukları örtbas etmeye çalışmaktır. Öğretmenlerin disiplin amiri durumunda bulunan okul müdürü bu nüfuzunu kullanarak, oy çokluğu oluşturmak için genel kurulun birer üyesi olan öğretmenleri imza karşılığında tek tek uyararak genel kurul toplantısına gelmeye mecbur tutmaktadır. Bilindiği üzere yönetmelik gereği okul aile birliği seçimi açık oyla yapılmaktadır. Oysa bizler, okul aile birliği olarak görevimizin başındayız. Okul müdürünün gerek memur eliyle gönderdiği gerekse müdür yardımcılarının verdiği görevleri, eğitim öğretimin gerekliliği için daima yerine getirmekteyiz. Bu konuda tüm velilerimize ve genel kurulumuza veremeyeceğimiz bir hesap yoktur. Bu konuda yargıya güvenimiz sonsuzdur." dedi.

"Burada usulsüzlük var" diyen okul müdür görevinden alındı

"Burada usulsüzlük var" diyen okul müdür görevinden alındı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim