• BIST 9721.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bünyan’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Bünyan’da Nevruz Coşkusu Yaşandı
Bünyan'da Nevruz coşkusu yaşandı. Baharın gelişini, doğanının yeniden uyanışını simgeleyen nevruz Bünyan Sümer ilk Okulunda düzenlenen etkinliklerle...

Bünyan'da Nevruz coşkusu yaşandı. Baharın gelişini, doğanının yeniden uyanışını simgeleyen nevruz Bünyan Sümer ilk Okulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sümer ilk Okulu'nda düzenlenen Nevruz etkinliklerine Bünyan Kaymakamı Muhammet Kaya, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Garnizon Komutanı Kadir Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Özbay, Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bünyan Kaymakamı Muhammet Kaya, "Türk Dünyası'nın en önemli günlerinden olan Nevruz Bayramı ülkemizde olduğu gibi tüm soydaşlarımız tarafından dünyanın farklı yerlerinde coşkuyla kutlanmaktadır. Nevruz taşkınlık yapma değil baharın güzelliklerini kutlama birlikteliğimizi pekiştirme bayramıdır" dedi.

"Nevruz Kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye yapılan bir çağrıdır"

Başkan Şinasi Gülcüoğlu ise yaptığı konuşmada nevruzun birleştirici özelliğine dikkat çekerek;" Nevruz Balkanlardan Kafkaslara, Kıbrıs'tan Orta Asya'ya 3 bin yıllık geçmişiyle birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin simgesidir. Nevruz, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Nevruz etrafımızı saran hainlik çemberini kırmaya bin yıllık birlikteliğimizi pekiştirmeye, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye yapılan bir çağrıdır." İfadelerinde bulundu.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu; başta Nevruz olmak üzere farklı bahaneler ile çıkarılan olayları ve yaşanan terör saldırılarını kınayarak; Baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan bu günde Güzel ülkem Bir kardelen misali, üzerini saf kar örtmüyor belki ama üzerini kaplayan hainlikleri delerek umut saçıyor, yeni güzel günleri müjdeliyor mazlumlara tıpkı Nevruz gibi. Mazlumun umudu olan Yeni Türkiye'nin şahlanışını kabullenemeyen karanlık odaklara, ikiyüzlü batıya ve taşeronlarına sesleniyorum; sizler kalleşliğin her türlüsünü yapabilirsiniz, sizler kirli ittifakların en büyüğünü kurabilirsiniz ama unutmayın sizin karşınızda Ergenekon'da demir dağı eriten, Malazgirt'te orduları tarumar eden, Çanakkale'de göğsündeki iman ile çelik zırhları delen bir neslin evlatları var. Biz bugün nevruz ateşi etrafında toplanırız, yarın omuz omuza verir destan yazarız bir birimizin cenazesine omuz verir düğününde halay çekeriz Unutmayın bizler ortak bir kültür mirasıyla yoğrulmuş zincirin halkalarıyız. Bizimkisi Edirne'den Kars'a, Bosna'dan Azerbaycan'a, Türkmen dağından Doğu Türkistan'a uzanan bir kardeşlik türküsüdür. Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan güzel günlerin baharın müjdecisi bu anlamlı bayramın başta ülkemiz olmak üzere, bütün Türk yurtlarına ve gönül coğrafyamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Nevruz ilçemize müjdeler ile geldi "

Nevruzun Bünyan için müjdelerle birlikte geldiğini vurgulayan Başkan Gülcüoğlu;" Tabi Nevruz ilçemiz içinde müjdelerle geldi Doğalgaz çalışmaları başladı, alt yapımız yenileniyor. Nevruz Bünyan için baharı yeni bir günü yeni bir geleceği müjdeledi Bünyan'ımızda hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından örste demir dövüldü. Program okuna şiir ve sergilenen halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Bünyan’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Bünyan’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Bünyan’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim