• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Bünyan Gilaburusu Markalaşıyor

Bünyan Gilaburusu Markalaşıyor
Birçok hastalıkta alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılan ve "Şifa Kaynağı" olarak isimlendirilen Gilaburu, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu'nun...

Birçok hastalıkta alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılan ve "Şifa Kaynağı" olarak isimlendirilen Gilaburu, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu'nun girişimleri ile markalaşıyor. En son Gilaburu Çayı üreterek önemli bir atılım gerçekleştiren Bünyan Belediyesi, şimdi de gilaburunun ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için girişimlerde bulunuyor.

Türkiye sınırlarını aşacak

Yapılan çalışmalar ile gilaburunun Türkiye sınırlarını aşacağını belirten Başkan Gülcüoğlu, "Gilaburu meyvesinin doğal sıkma suyundan sonra Türkiye'de ilk kez sallama çay olarak imal edildi. Doğal kullanıldığında birçok hastalığa iyi geldiği klinik testler ve araştırmalarla ispatlanan Gilaburu Çayı'nı Dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bilindiği üzere gilaburu meyvesi Kayseri özgü bir meyvedir. Bugüne kadar yapılan faaliyet türü sadece festivalini yapıp avuç dolusu para dökmekten ibaretti. Ama gilaburuyu ulusal kamuoyuyla tanıştırma faaliyeti bugüne kadar olmamıştı. Bu konuda başta gilaburunun sıkılarak yüzde 100 doğal şekliyle piyasaya tanıtım amaçlı arzını belediye olarak temin ettik. Bununla da yetinmedik. Yaklaşık bir ay kadar önce belediye olarak imalatını tamamladığımız gilaburu çayını da beğeniye sunduk. Gelen geri dönüşler gayet olumlu. " dedi.

Tamamen doğal üretilecek

Gilaburu için "Bu değer bizim hepimizin değeridir" diyen Gülcüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bunun geliştirilmesi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı adına gereken her şeyi yaparız. Önümüzdeki yıllarda gilaburu çayının daha profesyonel ellerde satışı olacak. Talep sahiplerine hem tadına bakmaları, hem denemeleri hem de kamuoyu oluşturmak adına piyasada olacaktır. Çayın patentiyle alakalı müracaatımız var. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Daha fabrikasyon olması bakımından da bir takım çalışmaları başlattık. Gilaburudan sıkılarak yapılan içecek ise tamamen doğaldır. Yüzde 85 oranında gilaburu meyvesi yüzde 15 oranında da su karışımından ibarettir. Herhangi bir kimyasal veya farklı bir madde kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyoruz"

Gilaburu için tanıtım çalışmalarına aralıksız devam eden Bünyan Belediyesi, Bünyan gilaburu suyu ve Bünyan gilaburu çayı 11. Kayseri Tarım Fuarın da tanıtılıyor. Dileyen vatandaşlar fuarın son tarihi olan 13 Marta kadar Bünyan Gilaburu suyu ve gilaburu çayını Kayseri tarım fuarında açılan stantta tatma ve temin etme fırsatı bulabilecekler.

Bünyan Gilaburusu Markalaşıyor

Bünyan Gilaburusu Markalaşıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim