• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 30 Mart 2014'te göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmaları anlatarak, Bünyan'ın tarihinde yapılmayan...

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 30 Mart 2014'te göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmaları anlatarak, Bünyan'ın tarihinde yapılmayan hizmetleri yaptıklarını söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda 30 Mart 2014 yılında göreve seçildiklerini belirterek, "Bünyan ilçesi en çok beldesi kapanan ilçedir. Bu beldelerde yürümeyen araç gereçler vardı" dedi.

Devralınan belediyelerde hizmet olmadığını belirten Başkan Gülcüoğlu, "Göreve geldiğimizde ilk olarak 44 mahallede durum tespiti yaptık. Vatandaşlarımızın bizden beklentileri ve bizim yapabileceklerimizle alakalı olarak çalışmalar yaptık. Maaşlarını alamayan işçiler vardı. Maaşlarını alamayanların borçları yapılandırıldı ve şu anda halen bu alacaklar ödeniyor" ifadesinde bulundu.

Gülcüoğlu, "Devraldığımız tabloda, tamir edilmesi gereken araçlar bulunuyordu. Biz göreve geldikten sonra Bakanlıkların bir çoğundan girişimlerde bulunduk ve bu girişimler sonrasında yardımlar gelmeye başladı. Araç filomuzu geliştirerek gençleştiriyoruz. 7 beldenin tamamında çöp konteynırı yoktu. Bize oy veren veya vermeyenleri kucaklayarak çöp hizmetini yürüttük. 7 belde ve 44 mahallede eksik yollar vardı. Kilitli parke yaptık. Bünyan'ın tarihinde yapılmamış, özel idarenin 20 yılda yaptığı çalışmaları yaptık. Önümüzdeki yıllarda Bünyan'ın bütün sorunları çözülmüş olacak. Bir önceki dönemde bir kürek sıcak asfalt bulamayan bir belediyeden tonlarca sıcak asfalt ile yol yapabilen bir belediye olduk. Yolunu kendisi yapan bir belediye haline geldik. On binlerce sıcak asfalt ile daha rahat ulaşım sağlayan bir Bünyan olacak. Parklar daha önce kaderine terk edilen bir anlayış içindeydi. Şimdi parkların bakımını günlük yapabilen bir belediye var. 9 yeni park 4 tane spor kompleksini açtık" diyerek şunları söyledi:

"Yazdığımız projelerle destek çıkarılmıştır. Bu yıl bütün araç gereçlerini aldığımız Elbaşı ve Karakaya mesire alanı hizmete açılacaktır. Büyüyen bir Bünyan dedik. Konut ihtiyacını da görerek çalışma yaptık. Alt yapı sorununu çözmüş bir Bünyan sloganı vardı. Kanser yapan Asbes borular 17 milyon TL'lik proje ile değiştirilecek.

Doğalgaz talebi ile ilgili çalışma yapılmış ama arzu edilen talep olmamış. Görevi devraldıktan sonra görüştük. 2 mahallemizde altyapı çalışmaları bitirildi. Bu yıl içinde Bünyanı doğalgaz ile ısıtacağız. Küçük ilçelerin ortak sorunu olan işsizlik ile yaptığımız çalışma,var. 171 kişiye istihdam sağlandı. Bu artarak devam edecektir.

Sanayi sitesi ile ilgili çalışmalarınız tamamlandı. Bu ay sonunda somut bilgiler paylaşılacak. Bu yıl içine inşaatı başlayacak.

Sosyal ve kültürel hayata da destek verdik. Soru bankaları ve kitapçıklar öğrencilere dağıtıldı. Başta çocuklar olmak üzere kültür hayatı ile ilgili bir çok proje yaptık.

Göreve geldiğimizde Bünyan halısı ve gilaborunun patentinin başka illere gittiğini gördük.

Kültür yolu çalışmamızı yaptık. Sultanhanı belediyemize devredilecek.

İşkur'dan sağlanan istihdam ile bütün camiler temizleniyor.

17.5milyon borç içindeydik. Yapılandırarak 9 milyonu ödenmiştir. Belediye herkesin mal ve hizmet vermeye çalıştığı bir belediye olmuş, 10 milyonluk yatırım yapılmıştır. 2016 da sanayi sitesinin yanında kaplı pazar önümüzdeki yıl Bünyana hediye edilecek. Her mahalleye spor kompleksi yapılacak. Bu yıl başta su şebekesi ile birlikte enerji nakil hatları, kanallar ve kaldırımlar yenilenecek be tüm mahalleler sıcak asfalt ile tanışacak. Yaşam kalitesi yükselecek."

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim