• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Bunu yapanlar kurban kesmesin!

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, "Kurban kesmek için bankalardan kredi çekilmesi, çekilen kredilere bir şekilde faiz karıştırılmasından dolayı uygun değildir" dedi.
Durmuş, ilahiyat fakültelerinin dinin en sahih en doğru öğretildiği ve bu bilgilerin halkla paylaşıldığı eğitim kurumları olduğunu söyledi.
 
Yaklaşan kurban bayramının müslümanlar için çok önemli olduğunu, ibadetin hakkıyla yerine getirilmesi için bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş, kurban kesmenin tamamen ibadet maksadıyla yapılması gerektiğini söyledi.
 
untitled-19.20131011140413.jpg
 
Kurban kesmek için bankalardan kredi çekilmesinin, çekilen kredilere bir şekilde faiz karıştırılmasından dolayı uygun olmadığını dile getiren Durmuş, "Haram olan bir şeyle ibadet yerine gelmez, getirilemez. Ancak kredi kartı ile kurban alınmasında bir sakınca yoktur. Yeter ki borç son ödeme tarihinden sonraya bırakılıp faize bulaşılmasın. Böyle bir imkanı olmayanların kurban kesmeleri gerekmez. Bu yüzden borç alınarak Müslümanların kendilerini sıkıntıya sokmalarına gerek yoktur" diye konuştu.
 
Günümüzde nakit imkanı olmadığı için çok sayıda kişinin kurbanlık alışverişi yaparken kredi kartı kullandığını ifade eden Durmuş, "Ülkemizin önde gelen alimleri de kurban alırken kredi kartı kullanımına cevaz veriyorlar. Vatandaşlar kredi kartı ile kurban alabilirler. Bu alışveriş taksitli olarak da olabilir. Ancak kredi kartınının mümkün olduğunca kullanılmaması gerektiğini söylememiz lazım" dedi.
 
Bir müslümanın kurbanını mümkünse kendisinin kesmesi gerektiğini belirten Durmuş, eğer uygun şartlar yoksa vekalet yoluyla da kurbanını kestirebileceğini aktardı.
 
Kurban hisse miktarı kadar bağış yapılması yönteminin ise dinen uygun olmadığını kaydeden Durmuş, "Bu doğru bir davranış değildir. Siz normal zamanda da insanlara hibe edebilirsiniz, bağış yapabilirsiniz. Ama bu hiçbir zaman kurban yerine geçmez" şeklinde konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim