• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Bunu da atlatırız!

Bunu da atlatırız!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti yenilgisi sonrası "Söylemem gereken tek şey, çok üzgün olduğumuz" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti yenilgisi sonrası "Söylemem gereken tek şey, çok üzgün olduğumuz" dedi. Terim şöyle devam etti: "İzlanda maçından sonra 'Yenilmemizin hiçbir bahanesi yok' dediysek. Bugün de böyle. İlk yarıya bakınca 10-13 aksiyon ve pozisyon var. Ancak rakip, gelmeden cezayı kesiyor. Ama biz birçok pozisyon bulmamıza karşın yararlanamıyoruz. 2. golü de iyi oynarken ayağımızla verdik. İlk yarı için takıma ne desek az. İyi bir mücadele örneği verdiler. 

'MAÇTA FİZİK OLARAK DÜŞTÜK' 

Ancak böyle maçları kazanmak lazım. İkinci yarı ise fizik olarak düştük. İlk yarıyı aratmamak lazım. Yine de aksiyonlu, istekli bir takımdık. Öyle anlarda gol yiyoruz ki, psikolojik olarak altından kalkamıyoruz. Böyle bir ortamda bu seviyede; fiziği, tekniği, oyunu, profesyonelliğiyle olmamız gerekiyor. Hiç beklemediğimiz anlarda golleri yedik. Ondan altından kalkamadılar. İkinci devrede yine istekli, arzulu, dikkatlisiniz. Yine kendi atağımızda golü yedik. O zaman fizik olarak da dayanamıyorsunuz. Penaltı pozisyonuyla ilgili millet kıyameti koparıyor ama bana kimse sormuyor. Bunu söylemekten bıktım ama söyleyeceğim yine. Uluslararası turnuvalarda yaptığınız en küçük hatanın cezasını santra yaparak çekersiniz. 

'ARTIK BİR YERDEN BAŞLAYACAĞIZ' 

Bundan sonra 8 maçımız daha var. Artık bir yerden başlayacağız. Bugün bize yenilgi olarak dönen oyunlar, böyle oynarsak, galibiyet olarak geri dönecektir. Yeter ki takım sakatsız ve moralli olsun. Bizi götürecek bir puan varsa, bunu kovalayacağız. Bu arada bir turnuvaya daha yine sıkıntılı başladık. Ama bunu da atlatırız. Kolay, küçük-büyük takım ya da maç diye bir şey kalmadı. Herkesin her takımın ayak sesleri geliyor."

TERİM'İN ŞANSI TUTMUYOR

Fatih Terim A Milli Takım'ın başında Çek Cumhuriyetine karşı toplamda 5 maça çıkarken; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Terim, 1994 ve 1996'da özel maçta Çekler karşısında 4-1 ve 3- 0'lık yenilgiler almış; 2006'da ise 2-2 beraberlik yaşamıştı. EURO 2008'de tarihi maçta rakibini 3-2 yenen Terim dün yine üzüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim