• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Bulut: Yolsuzluk kılıf asıl hedef Türkiye

Başbakan'ın Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı Yiğit Bulut'tan 17 Aralık operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

Başbakan'ın Ekonomiden Sorumlu Danışmanı Yiğit Bulut A Haber'de Deşifre programına katılarak gündemdeki gelişmeleri değerlendiriyor...

İşte Yiğit Bulut'un açıklamalarının satırbaşları:

YOLSUZLUK KILIF ASIL HEDEF TÜRKİYE

Küresel irade 1961'de olduğu gibi Yine Başbakan kellesi istiyorsa biz Türkiye olarak bunu vermeyeceğiz. Şu anda yapılan Türk halkının milli iradesinin hadım edilmesi, yok edilmesi girişimidir.

Başbakan yolsuzluk varsa asla cezasız kalmayacak diyor.

Daha önce Türkiye'de iktidarlar hep 10 yılda bir değişti. Şimdi 12. yılında olan bir iktidar var bunu hazmedemeyen güçler var.

MEDYA PATRONLARIN AYAĞINA GİDEN GENELKURMAY 2. BAŞKANLARI, BAŞBAKANLAR VARDI

Ben bu ülkede medya patronlarının evine giden, ayağına giden Genelkurmay 2. Başkanları gördüm, Başbakanlar gördüm. Sen benim seçtiğim Başbakan hakkında üç tane gazeten, iki tane bankan var diye hüküm veremezsin. Gazete manşetleriyle Başbakan infaz edilmeye çalışıyor. Bir suç varsa en ağır ceza verilsin. Gezi'de 7 ağaç kesildi 70 milyon etkilendi. Ekonomiye zarar verildi. Amaç seçilmiş hükümeti iş yapamaz duruma getirmek. Başbakan medya patronlarına biat etseydi tek satır haber çıkmazdı.

HERKES KARAR VERSİN MİLLİ İRADE Mİ, YOKSA KÜRESEL İRADE Mİ?

Gezi'den günümüze herkes kendisine şunu soracak ben küresel iradenin mi yanındayım, yoksa milli iradenin mi? Sen bu geminin içinde gidiyorsan kader ortağıysan hangi partiden olursanız olu milli iradeyi destekleyeceksin. Bu artık namus meselesi. Bu saldırı artık Başbakan'ı aştı Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını hedef aldı.

Kamunun sahip olduğu halka açık bir şirkete böyle operasyon yapamazsınız. Yoğurt yemenin bile bir adabı var. Bir operasyon yapılacaksa bu kanunlara uygun bir şekilde yapılmalı. Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürürlükte olduğunu herkes iyi bilsin. Halkın iradesini hiçe saymak halkın tokadıyla biter. Yolsuzluk var algısı adı altında, ağaç söküldü algısı altında ülkedeki iradeye yön vermeye çalışılıyor. Bu ülkede bir Başbakan'a 'Sen mahluksun' diye mektup yazıldı. Hürriyet'in sürmanşetinde biz yerleşik gücüz kalacağız, diye haberler yapıldı. Turgut özal'a mektup yazdılar. Gazetelerimizle halkın seçtiği Başbakan'ı göndereceğiz diye Başbakan'a mesaj verdiler kısacası özeti buydu.

YÜKSEK TEPELERDEKİ EVLERİNDE GÖBEK ATIYORLAR

Zaman birini kırıp dökme, kardeş kanı akıtma zamanı değildir. Zaman bir tarafta toplanma zamanıdır. Birileri yüksek tepelerdeki evlerinde göbek atıyorlar. Yurt dışında küresel ittifakın efendileri göbek atıyor. Neden Türkiye'de fetret var, kaos yaratılıyor. Bu halk istediği adamı sandığa gömer istediğini çıkartır. Halkın iradesini hiçe sayanlar şunu unutmasın bir gün mutlaka hesap günü gelecek.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim