• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Buluş yapanlara 102 bin lira ödül

Buluş yapanlara 102 bin lira ödül
2017 Bursa Bilim Şenliği, 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında enerji verimliliği ana temasıyla TÜYAP fuar alanında yapılacak.

2017 Bursa Bilim Şenliği, 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında enerji verimliliği ana temasıyla TÜYAP fuar alanında yapılacak. Bursa Bilim şenliği Proje yarışmasının başvuru tarihi 1 Kasım 2016 ile Nisan 2017 arasında olduğu belirlenirken toplamda 102 bin lira ödül dağıtılacağı açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde, 2017 yılında 6'ncısı gerçekleştirecek olan Bursa Bilim Şenliği'nin yol haritası belirlendi. 2017 Bursa Bilim Şenliği'nin danışma kurulu toplantısı Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan başkanlığında gerçekleştirildi. Bakan, şenliğin bilime gönül verenler tarafından merakla beklenen dünya çapında bir etkinlik olduğunu söyledi. Bilim Teknoloji Merkezi olarak dünyadaki bilimsel faaliyet gösteren tüm örgütlere üye olduklarının ifade eden Bakan, Türkiye'de de bu alanda öncü olmanın kendi sorumluluklarını artırdığını kaydetti. Bakan, "Bizim insanımız test etmeyi, kurcalamayı, yapıp bozmayı sever, eğitimde bu model üzerinden usta çırak ilişkisine yoğunlaşırsak başarı kendiliğinden gelecektir. Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde uygulanan sistem aslında dünya genelinde kabul görmüş atölye çalışmalarına dayalı bir sistemdir. Uzay ve Havacılık sektöründe söz sahibi olmak isteyen toplumlar çocuğa yatırım yapmaya mecburdur. Uzun ve zorlu, sabırlı bir iş. Bu sırf hamaset ile de götürülecek bir şey değil. Aslında bilim denen şeyin oldukça eğlenceli ve zevkli olduğunu çocuğa anlatabilmeliyiz. Merak duygularını geliştirmeliyiz. Bundan sonraki süreci iyi planlayarak velileri, ebeveynleri de bu yönde bilinçlendirmeliyiz" diye konuştu.

2017 Bursa Bilim Şenliği kapsamında enerji verimliliği teması ile düzenlenecek olan proje yarışmasının kategorileri ise 10-13 çocuk buluşçu, 13-17 yaş genç buluşçu, 18 yaş ve üstü usta buluşçu olarak belirlendi. 5-9 yaş minik bilim meraklıları içinse etkinlik alanında özel bir atölye alanı oluşturulması kararlaştırıldı. Bursa Bilim şenliği Proje yarışmasının başvuru tarihi 1 Kasım 2016 ile Nisan 2017 olarak belirlenirken toplamda 102 bin lira ödül dağıtılacağı açıklandı. Bursa Bilim Şenliği 2017 Danışma Kurulu toplantısının ardından katılımcılar günün anısına Bilim Teknoloji Merkezi girişindeki dev ekran önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dünyanın en geniş kapsamlı ve en zengin içeriğine sahip "Bilim Şenliği'nin yer, tarih ve konseptinin belirlendiği toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Nacır, Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ataman, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Oğuz Yapar, BEBKA Planlama Birimi Başkanı Jülide Alan, CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç, BURULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nur Köse, BURULAŞ Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürü Emre Ergün, Pırlant Saat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akpınar, EMKO Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Ispalar Güneri, Eker Süt A.Ş. Marka Müdürü Özge Kurt, Bursa Teleferik A.Ş. Pazarlarma Direktörü Oğuz Atasoy, Bursa Teleferik A.Ş. Pazarlarma ve Organizasyon Koordsinatörü Ezgi Ak, Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimi Kurucu Başkanı Sevgi Uyumaztürk, Borusan Holding Ortak Hizmetler Koordinatörü Serdar Özkaleli, Borçelik Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Emre Bülbül'ün yanı sıra Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz katıldı.

Buluş yapanlara 102 bin lira ödül

Buluş yapanlara 102 bin lira ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim