• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti
Bulgaristan'daki milletvekili seçimleri için Türkiye'de oy kullanacak çifte vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandıkların bulunduğu okullarda uzun...

Bulgaristan'daki milletvekili seçimleri için Türkiye'de oy kullanacak çifte vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandıkların bulunduğu okullarda uzun kuyruklar oluşturdu. Türklerin oy kullanmalarını engellemek için "Kiril alfabesi" ile dilekçe yazmalarının mecburi hale getirilmesi ise tepkiye sebep oldu.

Bulgaristan'daki milletvekili seçimleri için Türkiye'de oy kullanacak çifte vatandaşlar, Bursa'da kurulan 8 sandığa akın etti. Sandık kurulu huzurunda "Kiril" alfabesiyle hiç kimseden yardım almadan dilekçe yazma mecburiyeti getirilmesi ise uzun kuyruklar oluşmasına ve birçok kimsenin oy kullanamamasına sebep oldu. Daha evvel Türkiye genelinde 141 sandık, Bursa genelinde ise 41 sandıkta oy kullanan vatandaşlar, Bulgaristan'ın dayatmalarına büyük tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden beri kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, yapılan engellemelere isyan etti.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, "Söylenecek hiçbir şey yok. Görüldüğü gibi büyük bir utanç tablosunu yaşıyoruz. Vatandaşların oy kullanma hakları engellenmeye çalışılıyor. Bursa'daki 8 sandıkta bu manzara ile karşılaşmak mümkün. İşleyişi özellikle sandık görevlileri yavaşlatıyor. Son anda YSK'nın aldığı kararla dilekçelerin sandık başında doldurulması kararı bizi de şoke etti. Dilekçeler sandık başında dolduruluyor. Birçok insan Kiril alfabesini bilmiyor. Gençler Kiril alfabesini bilmiyor. İnsanların artık sabrı taşmaya başladı. Biz de onları sakin olmaya davet ediyoruz. Bunu özellikle yapıyorlar. Türkiye'deki seçimlerin şeffaf olmadığını göstermeye çalışıyorlar. Halbuki bunlar kasten insanların sandığa gitmesini engellemek için alınmış kararlar. Burada oy kullanamayacağını düşünen insanlar sınırda oy kullanmaya gitti. Ama 1989 yılında yaşanan utanç tablosunun benzerini gördük" diye konuştu.

Bursa'da 30 bine yakın kişinin oy kullanacağını belirten Özkan, engellemelerle bu sayıyı azaltmaya çalıştıklarını söyledi.

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Bulgaristan vatandaşı Türkler isyan etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim