• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Bülent Yıldırım: Emniyet güçleri saldırıyı engellemedi!

Bülent Yıldırım: Emniyet güçleri saldırıyı engellemedi!
Bülent Yıldırım önceki gün Hopa'da meydana gelen provokasyonla ilgili olarak konuştu.


İHH’nın meydanda iftar vereceğini yetkililerin bildiğini söyleyen Bülent Yıldırım, emniyet güçlerinin yapılan saldırıyı engellemediğini, sonradan edinilen bilgiye göre üst düzey emniyetçilerin paralel yapıyla ilişkili olduğu ortaya çıktığını söyledi. 

Kanal 24'e telefonla bağlanan Bülent Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

EMNİYET GÜÇLERİ SALDIRIYI ENGELLEMEDİ

“Arkadaşlarımız Hopa’ya gitmeden bir gün önce emniyete haber verildi. Oradaki yetkililere haber verildi. Ve meydanda tırımızın iftar vereceğini biliyorlardı. Birden 60-70 kişilik bir grup 12 kişilik ekibimize karşı saldırıya geçti. Ve ilk saldırıyı arkadaşlarımız püskürttü, kendilerini korudular. Fakat, ilginçtir; emniyet güçleri saldırıyı engellemediler. Tabi, memur arkadaşları söylemiyorum, zannediyorum amirlerinin verdiği bir karardı bu. Zaten bu konuda da şikayetçi olduk. Ve bu saldırılar yapılırken orada emniyetten tarafsız bir davranış gördük.

ÜST DÜZEY EMNİYETÇİLER O YAPIYLA İLİŞKİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Fakat bizim sonradan edindiğimiz bilgiler, oradaki üst düzey bir takım emniyetçilerin ne yazık ki son dönemlerde Sayın Başbakan’ın da söylemiş o yapıyla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Umarım bu konuyla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.

POLİS MÜDAHALE ETMEKTE GECİKTİ

İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise, yaşanan olaylar sonrası polisin müdahalede gecikmesinin kargaşanın büyümesine neden olduğunu belirtti. Oruç, olay çıkaran grubun etraftaki işyerlerinin camlarını kırmaya başlaması üzerine iftar TIR'ının şehir dışına çıkarıldığını kaydetti.

Kargaşada ateşlenen silah meselesine de değinen Oruç, asıl misyonu yardım etmek olan İHH'nın hiçbir personelinin silah taşımadığını söyledi. Olaydan sonra bir muhtarın kendini korumak için havaya ateş ettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Oruç, ''İHH'lılar ateş etti diyenlerle yargı önünde hesaplaşacağız'' diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim