• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bülent Korkmaz: Kazanmaya oynayacağız

Bülent Korkmaz: Kazanmaya oynayacağız
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Süper Lig'in 9. haftasında Gaziantepspor ile yapacakları karşılaşmada kazanmaya oynayacaklarını belirtti.

Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Bülent Korkmaz kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'in yarıştaki rakipleri olduğunu belirterek, Trabzon maçı galibiyetinin ne kadar değerli olduğunu Gaziantepspor maçında da göstermeleri gerektiğini söyledi. Korkmaz, son oynanan Trabzonspor maçındaki 11'den memnun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Gaziantepspor karşısında da kazanmaya oynayacağız ama kazanamazsak kaybetmememiz lazım. Çünkü rakibimizle aramızdaki puan farkı açılmaması lazım. İyi bir ivme yakaladık daha da iyi olmalı. En azından takım oyun anlamında iyi bir iş yaptı. Hatalar oldu mu oldu. Bunu en aza indirmeye çalışacağız. Tabii ki bireysel hatalarda oldu. Onları da en aza indirmeye çalışacağız. Oyuncularımızın antrenmandaki gösterdikleri istek arzu beni maçtan önce çok memnun etmişti. Oyuncularıma Trabzon maçı öncesi 'takım halinde oynarsak kazanırız' demiştim ve yanılmadık.

Tabii Gaziantep maçı da aynı. Çünkü Gaziantep takımı geçen seneden itibaren bu senede golü attıktan sonra skorun üzerine yatıyorlar. Bu işi de iyi yapıyorlar. Rakibin hata yapmasını bekliyorlar. Dolayısıyla biz hata yapmadan elimizden geleni yapıp öne geçersek bizim için daha da farklı bir maç olabilir."

Bir basın mensubunun takımda neyin değiştiği ve Trabzonspor maçında farklı bir görüntüye büründüğü yönündeki sorusuna da genç teknik adam Korkmaz şöyle cevap verdi:

"Herkesin antrenman metodları farklı. Ben her zaman taktiksel ağırlıklı bir antrenman yaptırıyorum. Benim için futbol pozisyon oyunudur. Pozisyonu rakibe ve topa doğru aldığınız zaman o zaman istedikleriniz veya oyuncunun düşündüğü ve uyguladığı çok farklı oluyor. Trabzon maçında kısmen yaptık. İnşallah bu gelişim daha da iyi olacak. Oyuncularım zaten görüştüğümüz zaman, çalıştığımız zaman saha içinde ve saha dışında onları bu konuda hem sahada hem analizde inandırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla her hocanın teknik direktörün bir çalışma sistemi var farklı bir oyun sistemi var. Dolayısıyla bir sistemi sahada görmek istiyorum. Özellikle takım savunmasını sahada görmek istiyorum. 11-11'de bunu çok iyi yaptık. Bireysel hatalar oldu. Biz pozisyon verirken bireysel hatalardan verdik. Bir tane pozisyon hatasından verdik. Dolayısıyla benim için taktik antrenman pozisyon oyunu çok önemli. Oyuncular bunu yapmaya çalışıyor. Şu an için memnunum ama gelişim kaydetmemiz lazım. Hataları en aza indirmemiz lazım. Haftalar geçtikçe inşallah bunu yaparlar. Yaparlarsa bizim işimiz daha rahat olur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim