• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Bülent Keneş adliyede ifade verdi

Bülent Keneş adliyede ifade verdi
Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’e attığı bir tweet sebebiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu suç duyurusunda bulundu. Keneş hakaret ettiği gerekçesiyle Bakırköy Adliyesi’nde ifade verdi.

Bülent Keneş, Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde ifade verdi. Verdiği ifade sonrası Keneş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Bir süredir Türkiye’de özgür yayıncılık yapan gazetecilerin güne adliyelerde başladığına dikkat çeken Keneş, ifade verme sebebini şöyle anlattı: “14 Aralık 2014 tarihinde Samanyolu Yayın Grubu’na ve Zaman Gazetesi’ne operasyonlar olmuştu. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca kendi gidip ifade vermişti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya gazetede bir nevi gözaltı uygulaması olmuştu. Bu süreçten sonra belli bir aşama kat edilmişti. 12 Aralık 2014 tarihinde Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca ile birlikte cumhuriyet başsavcılığına başvurmuş, dedikoduların doğru olup olmadığını sormuştuk. Dedikodular da muhalif medyaya yönelik, Samanyolu ve Zaman Grubu’na yönelik baskınlar olacağı şeklindeydi. Cumhuriyet başsavcılığından böyle bir soruşturmanın olmadığı, böyle bir talebin olmadığına dair cevap alınmıştı. Cuma günü de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu tip şeylerin palavra olduğunu, dedikodu varsa o iftirayı atanlara sorulması gerektiğini söylemişti. Ama Pazar günü erkenden Zaman Gazetesi’ne bir operasyon yapılmış, hem de Hidayet Karaca gittiği emniyet müdürlüğünde gözaltına alınmıştı. 5 gün sonra Karaca tutuklanmış, Ekrem Dumanlı ise yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.” 

Yaşanan bu olaylardan yaklaşık 10 gün sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yurt dışı gezisinden döndükten sonra bir grup gazeteciye açıklama yaptığını anlatan Keneş, “Başbakan Davutoğlu’nun ‘Bunun basın özgürlüğü ve gazetecilikle alakası yok. Şov yapmak yerine savcılık davetine icabet etselerdi, bütün bunlar olmayacaktı.’ şeklinde bir açıklaması oldu. Ben bu açıklama sonrası attığım bir tweet sebebiyle mahkeme karşısına çıktım. Attığım tweet çok net. Şartlı ifade var. ‘Şayet Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu bilmeden konuşuyorsa ayıp, bile bile bunu söylüyorsa yalancıdır!’ şeklinde şartlı bir cümle kullandım.” diye konuştu. 

Kendisine Davutoğlu tarafından hakaret davası açıldığını ifade eden Keneş, “Bunun için ifade verdim. Talimatla olan bir duruşma oldu. Artık Ankara’daki mahkemenin görev alanına tevdi edilmiş oldu. Günlük olağan vazifemizi yaptık” ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim