• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Bülent Ecevit Üniversitesinde “Bilimsel Araştırmalar Ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu” Toplantısı Yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesinde “Bilimsel Araştırmalar Ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu” Toplantısı Yapıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde; bilimsel araştırma alanlarında kurumun güçlü ve nitelikli yönlerinin öne çıkarılması hususunda çalışmalar...

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde; bilimsel araştırma alanlarında kurumun güçlü ve nitelikli yönlerinin öne çıkarılması hususunda çalışmalar yapmak, Araştırma Projeleri hazırlama, değerlendirme ve uygulama kapasitelerini artırmak, proje döngüsü yönetimi alanında danışma ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak, akademisyenlerimizin ilgi ve uzmanlık alanlarına giren projelerde görev almaları için teklif veya önerilerde bulunmak ve bu hususlarda rapor hazırlamak amacıyla bilim insanlarından oluşturulan Bilimsel Araştırmalar ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu toplantısı Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında gerçekleşen "Bilimsel Araştırmalar ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu" toplantısına, Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Prof. Dr. Baki Hazer, Prof . Dr. Ş.Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Sevim Çelik, Prof. Dr. Mustafa Sözen, Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar, Prof .Dr. Taner Bayraktaroğlu, Doç. Dr. İshak Özel Tekin, Doç. Dr. Ahmet Özarslan, Doç. Dr. Meryem Akpolat Ferah, Doç. Dr. Sibel Koçak, Doç. Dr. Çetin Mekik ve Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım katıldı.

"ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRMEYE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK"

Danışma Komisyonu toplantısında görüşlerini dile getiren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Son yıllarda araştırma ve geliştirmeye önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi açısından karşımıza çıkacak en büyük problemin "orta gelir tuzağı" olduğu herkesçe malumdur. Bilindiği gibi Orta gelir tuzağı, kişi başı düşen milli geliri belli bir seviyeye ulaşan gelişmekte olan bir ülkenin, Ar-Ge faaliyetleri ile desteklenmemiş teknolojiden uzak üretim yapısından ve geleneksel iş modellerine bağlı kalmasından dolayı kısır döngüye girmesi; bu nedenlerle kolay kolay gelişmiş ülke kategorisine ulaşamaması şeklinde tanımlanabilmektedir. Bu yapısal döngüyü kırma noktasında ülkemiz üniversitelerine önemli bir sorumluluk düşmektedir. Bu çerçevede bakıldığında üniversitemiz kapasitesi ölçüsünde bilimsel araştırma ve innovasyon imkânlarını artırma yolunda çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitemizin temel ödevleri olan Eğitim - Öğretim, Bilimsel Araştırmalar ve Topluma Hizmet fonksiyonları nitelik ve niceliksel olarak sürekli gelişme kaydetmektedir. Örneğin, Eğitim - Öğretim alanında son beş yılda toplam bölüm/program sayımız 247 den 389'a, öğretim üyesi sayısı 301 den 525'e, toplam öğrenci sayımız otuz binlere ulaşmış ve öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı 26 olarak gerçekleşmiştir. Hedefimiz öncelikle lisansüstü ve doktora öğrenci sayılarını ve programlarını artırarak özellikle sürdürülebilir nitelikli eğitim ve araştırma ortamı sağlamaktır. Üniversitemiz, Topluma Hizmet görevini ili ve bölgesinde Araştırma Uygulama Merkezleri yoluyla sürekli artan bir ivme başarı ile sürdürmektedir. Beş yılda sayıları 10'dan 30'a yükselen merkezlerimiz, kuruluş amaçları doğrultusunda kamu, özel sektör, öğrencilerimiz, akademik ve idari kadromuz ve halkımıza yönelik hizmet öncesi, hizmet içi ve hizmet sonrası kurslar, eğitim programları, sempozyumlar, sınavlar vb. faaliyetler düzenlemekte ve koordine etmektedir. Sağlık ve Diş hekimliği Uygulama Araştırma Merkezlerimiz yılda yüzbinleri aşan sayıda 3. Basamak sağlık hizmet sunumunu devam ettirmektedirler."

"ÜNİVERSİTEMİZ BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONUSUNDA BELİRGİN İVME YAKALAMIŞTIR"

Bülent Ecevit Üniversitesinin bilimsel araştırmalar konusunda belirgin ivme yakaladığını söyleyen Rektör Özer: "Üniversitemiz bilimsel araştırmalar konusunda da belirgin ivme yakalamıştır. Bilimsel Araştırma Koordinatörlüğünce desteklenen proje sayıları ve ayrılan finansal destekler yine son beş yılda yaklaşık 2,5 katına çıkmıştır. Bilimsel Araştırma kapasitesinin vazgeçilmez ögesi olan Araştırma Laboratuvarlarına yaklaşık 15 milyon TL'lik kaynak aktarılmış ve bu alanda üniversitemiz tüm birimlerinde gerekli altyapı oluşturulmuştur. Bununla birlikte üniversitemizin bilimsel araştırmalar, Ar-Ge ve innovasyon konularında var olan kapasitesinin tümünü kullanamadığını düşünüyoruz. Bu bağlamda Bilimsel Araştırmalar ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonumuzun üniversitemizin araştırma kapasitesini reel olarak değerlendirme, mevcut verilerimiz içerisinde güçlü yanlarımızı ve zayıflıklarımızı ortaya koyma, yeni hedeflerimizi belirleme ve bu çalışmalarla ilgili rapor oluşturarak üniversite bütününde bir anlayış birliği oluşturmada çok önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bu çalışmalar yoluyla üniversitemizin eğitim, hizmet ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin sürdürülebilir bir ivme ile artırabilmesi mümkün olacaktır. Orta gelir bandında üst sıralarda bulunan ülkemizin 2023 hedefleri yolunda gelişmiş ülkeler ile olan bilim, teknoloji açığını kapatma yolunda üniversitemizin üzerine düşeni yerine getireceğinden kuşku duymuyorum." dedi ve katılımcılara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Bülent Ecevit Üniversitesinde “Bilimsel Araştırmalar Ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu” Toplantısı Yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesinde “Bilimsel Araştırmalar Ve Proje Yönetimi Danışma Komisyonu” Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim