• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınları Yayın Kataloğuna Bir Yenisini Daha Ekledi

Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınları Yayın Kataloğuna Bir Yenisini Daha Ekledi
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Yayınevi 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu Bildiriler Kitabı'nı...

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Yayınevi 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu Bildiriler Kitabı'nı 8. yayınları olarak Aralık 2015'te yayınladı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve BEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü "24-26 Eylül 2014 tarihlerinde üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimiz Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu'na ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden pek çok bilim insanı katılarak bildirilerini sundu, BEÜ Yayınevi sempozyumun hemen ardından çalışmalarına başlayarak, sempozyum bildirilerini yayına hazırlayıp, Aralık 2015'te kitap haline getirdi" dedi. Kömürcü, kitabın bilimsel çalışmalar açısından akademisyenlere büyük katkı sağlayacağını da belirtti.

Akademik çevrelerden yoğun ilgi gören yayın için BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: "Müzik ve sahne sanatları, insanlık tarihi boyunca duygu ve düşünceleri ifade eden en güçlü araçlar olmuştur. 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde üniversitemizde gerçekleşen "Arayışlar" temalı Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu, kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Devlet Konservatuvarımız tarafından düzenlenen en kapsamlı bilimsel toplantı olmasının yanı sıra, yurtiçinde yer alan üniversitelerimiz içinde müzik ve sahne sanatlarını ortak bir platformda ele alan ilk sempozyum olma özelliğini taşımaktadır. Müzik ve sahne sanatları alanında akademik ve sanatsal alanı incelemek, sanat eğitimini irdelemek, ülkemizin sanatsal durumu üzerinde tahliller, analizler ve uluslararası karşılaştırmalar yapmak suretiyle sanat sorunlarını ortaya koymak ve bu sorunlara çözüm önerileri getirmek amacı ile sunulmuş olan bildirileri kalıcı bir biçimde sanat camiasına sunan bu kitap, alana yapacağı katkılar açısından büyük önem taşımaktadır." diyerek Bildiri Kitabı'nın önemine dikkat çekti ve Sempozyum Bildiriler Kitabı'nı akademik camiaya ulaştırmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Mahmut Özer, ayrıca kitabın hazırlanması sürecinde katkılarından dolayı BEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü'nün şahsında sempozyum Düzenleme Kurulu'na, katılımcılara, bildirilerini kitaplaştırarak yayınlayan BEÜ Yayınevi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim