• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Bülent Arınç'tan Şafak Pavey'e iğneleme

Bülent Arınç'tan Şafak Pavey'e iğneleme
CHP'nin çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP'li Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında olağanüstü gündemle toplandı.

Meclis oturumunu yöneten Şafak Pavey sık sık gerginleşen ortama müdahale ederek: "Bu ülke sizin egolarınızdan daha değerli. Lütfen egolarımız terbiye edelim" dedi.

Bülent Arınç'tan Şafak Pavey'e iğneleme

Kürsüye ilk olarak AK Parti adına Bülent Arınç çıktı... Arınç, süre dolup konuşması bitmeyince 'Olağanüstü gündem' nedeniyle ek süre istediğini belirtti. Meclis Başkanı Şafak Pavey ise "Olağanüstü toplandığımız için 2 dakika ek süre veriyorum" dedi.

Süreyi yeterli bulmayan Arınç ise sitem etti: Çok hasis davrandınız. Hem olağanüstü mevzu hem 2 dk ek süre?..

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

Öncelikle CHP Grubuna verdikleri olağanüstü toplanma tekliflerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Son günlerde kalplerimizi kanatan acı olayların,. Soruşturmaların devam ettiği bir zamanda ve hükümetin terörle mücadele yaptığı süreçte konuyla ilgili görüşme zaruret olmuştu. Bunu CHP yerine getirdi. Komisyon kurulabilir korumayabilir bunlar sizlerin değerli oylarınızla belli olacaktır.

Son günlerde yaşanan olayları hepimiz acı ile karşıladık ve tepkimizi verdik.  Ayrıntılarını biraz sonra vereceğim şiddet olayları kapsamında ülkemizde bir üzüntünün hakim olduğunu söyleyebilirim. Memleketini seven herkes üzüntülü ve tepkilidir. Meclis olarak bunu görüşmek hepimizin göreviydi.

Bu günkü konumuz ülkemizde giderek artan terör olaylarını nedeni araştırmak ve engellemek için meclis komisyonunun kurulmasını içeriyor.

Bu konuda iki rapor vardır. İnsan hakları inceleme komisyonunun hazırladığı bir rapordur. Bu Şubat 2013’tedir.  Yine aynı dönemde Kasım 2013 tarihli meclis araştırma raporumuz var.   

Bunun ayında geçtiğimiz dönemde 10 Temmuz 2014 tarihli terörün sona erdirilmesi maddeli kanun hazırlanmış ve resmi gazete yayınlanmıştır.

Şüphesiz çözüm süreci belki bugünde tartışılacaktır, devam edip etmediği konularında bir tartışma var. 2009’dan başlayarak kademe kademe devam eden ve ete kemiğe bürünen, ismini ne koyarsanız koyun bu konunun ne hale geldiği, nasıl suistimal edildi tartışmalarını da değerlendirmek istiyorum.

Baydemir'in konuşmasından satırbaşları

"Suruç ve Suruç katliamının devamıda ülkenin tamamına yayılan ateşi yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Yaşadığımız acılarımızın son acılar olmasını diliyoruz. Bir daha asla bu ülke coğrafyası içinde tek bir insanımızın hayatını çatışma ortamında kaybetmemesi için çabalayacağız. Sadece yaptıklarımızdan değil, yapma gücünde olup da yapmaktan imtina ettiklerimizden de bir gün hesaba tutulacağız. Bu savaş pratiğine dur diyelim.

AKP hükümeti bir kez daha 1990'ların, 2000'li yılların, hatta ve hatta Cumhuriyet tarihi hükümetlerinin refleksine geri döndü. Milliyetçi dalga yaratarak, HDP'yi baraj altında bırakma politikasını hayata geçirmiştir.

"Tek başına iktidar olamazsak B ve C Planlarımız var" demişlerdi. İşte 8 Haziran sabahından itibaren bu planlar devreye sokulmuştur.

Diyarbakır'daki katliam girişiminin failleri gerçekten araştırılsaydı bu ülke Suruç'taki acıyı yaşamazdı. Yaşananlar ülkenin tamamına yayılacak savaşı sürdürme çabasıdır. Savaş isteyenlerin resitne restle yanıt vermeyeceğiz.

KATLEDİLEN POLİSLER KARDEŞİMİZDİR!

Her bir saldırı, cinayet mutlak surette arka plana sahiptir. Ceylanpınar'da uykusunda katledilen polisler kardeşimizdir. Misliyle yanıt vermekle hiçbir sorunu çözemeyiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim