• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bülent Arınç'tan 'el öpme' açıklaması

Bülent Arınç'tan 'el öpme' açıklaması
Seçim hükümetiyle birlikte görevi bırakan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akın İpek'in annesi Melek İpek'in elini öptüğü görüntüleri savundu.

Bursa’da, bir televizyon programına konuk olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Kasım seçimlerinde aday olmama kararının kesin olduğunu söyledi. Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in elini öptüğü fotoğrafla ilgili de konuşan Arınç, "Melek İpek bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim" dedi.

Bursa merkezli yayın yapan bir televizyonun programına katılan Bülent Arınç, aday olması ve ülke gündemiyle ilgili açıklama yaptı.

7 Haziran’da aktif siyasi hayatını noktalayacağını açıkladığını belirten Arınç, “Bir yerde nokta koymasını bilmeli. Zirvede terk etmek lazım. Arkasından ‘yeter artık’ diye bağırılmamalı. Ben bunu 1-2 yıl öncesinden söyledim. Aday olmayan diğer arkadaşlarım da benimle aynı düşüncede. 3 dönem kuralının kalkacak olması bizim için önemli değil. Yaptıklarını kafi gördüler. Bursa’da iyi işler yaptım. Bu kararımı henüz yüz yüze Başbakan Ahmet Davutoğlu’na söylemedim. Kendisiyle konuşacağım. Beni kıracağını zannetmiyorum. 2019’da yeniden bize görev düşerse, çağırırlarsa düşünürüm. Ama o tarihe kadar kimse bizi ellemesin” dedi.
Aday listeleri ile ilgili görüşlerini de açıklayan Arınç, 7 Haziran’da seçilen isimlerin büyük ölçüde yerlerini muhafaza etmeleri gerektiğine inandığını söyledi. Seçilenleri rencide etmeden liste yapılacağını kaydeden Arınç, AK Parti’nin oyunun 2-3 puan yükseldiğini ancak bunun tek başına iktidar olmaya yetmediğini de söyledi. Arınç, seçime kadar bu oranın artacağını düşündüğünü ifade etti.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in elini öptüğü fotoğrafın medyaya yansımasına ilişkin de konuşan Arınç, “Melek İpek bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim. Elini öpen onlarca bakan ve milletvekili arkadaşımız var. Ama nedense onların görüntüleri ortada yok” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim