• BIST 9725.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bülent Arınç'tan Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili sert eleştiri

Bülent Arınç'tan Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili sert eleştiri
TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç da Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Geçmişten bugüne, basına, gazetecilere, gazete sahiplerine yapılan gizli-açık tehdit, baskı ve hedef göstermelerin kötü sonuçlarını görmüştük" dedi.

AKP 'nin kurucularından ve TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç twitter hesabından paylaştığı mesajlarla Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı. Arınç saldırıyı oldukça sert sözlerle kınarken "Saldırganların ve varsa azmettiricilerinin, bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekir" dedi. Arınç ayrıca "Gazetecilere, yine kendi camialarından, eski-yeni medya patronlarından, ya da gazetecilerden tehdit gelmesi de ayrı bir facia" diye yazdı. Bu mesaj, Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün Ahmet Hakan'la ilgili olarak yazdığı yazıları ve bu yazılardaki "İstesek sinek gibi ezeriz" sözlerini getirdi. Arınç'ın olayla ilgili mesajlarına "Saldırganların ve varsa azmettiricilerinin, bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekir" sözleriyle son vermesi de dikkat çekti..
Arınç şu mesajları paylaştı:
Gazeteci ve televizyon programcısı Sn. Ahmet Hakan' a evinin önünde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Sayın Ahmet Hakan' a, geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar temenni ediyorum.

Saldırganların ve varsa azmettiricilerinin, bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekir.

Geçmişten bugüne, basına, gazetecilere, gazete sahiplerine yapılan gizli-açık tehdit, baskı ve hedef göstermelerin kötü sonuçlarını görmüştük.

Geçmişte yaşanan andıç türü tehditlerin de acı bir hatıra olarak kaldığını biliyorum.
Gazetecilere, yine kendi camialarından, eski-yeni medya patronlarından, ya da gazetecilerden tehdit gelmesi de ayrı bir facia.

Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle...

201510011316_arincc.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim