• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bülent Arınç'ın yerine Bekir Bozdağ geçebilir

AK Parti kulislerinde parti sözcülüğüne Bülent Arınç yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın gelebileceği konuşuluyor.
Bülen Arınç'lı MKYK 15 Kasım, Bakanlar Kurulu 18 kasım'da toplanacak. Ak Parti kulislerinde Arınç'ın "hükümet sözcülüğü"nü bırakabileceği konuşuluyor.
 
GÖZLER TOPLANTIDA
 
Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç arasında esen soğuk rüzgarlar sonrası gözler Ak Parti'nin ve hükümetin yapacağı toplantılara çevrildi.
 
"SIKINTIYI ARAMIZDA ÇÖZERİZ"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrenci evleriyle ilgili yaptığı açıklama ile kendisini açığa düşüren Başbakan Erdoğan'dan bu çelişkiye "açıklık" getirmesini istemişti. Arınç'ın bu çıkışı sonrası Erdoğan ise "medya aracılığıyla" konuşmayacağını vurgulayarak, "Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim. Varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini, gerektiği yerde ben yaparım" demişti. Karşılıklı sitemkar açıklamaları sonrası ilk olarak 10 Kasım'da bir araya gelen ikili "tokalaşma" ile yetinmişti.
 
GRUP TOPLANTISINDA BERABER OLACAKLAR
 
Erdoğan ve Arınç'ın yolları bugünkü Ak Parti grubunda yeniden kesişecek. Medya önünde meseleyi tartışmayacağına ilişkin vurgusuna rağmen Erdoğan'ın bugünkü grup konuşmasında konuya değinip değinmeyeceği merak konusu.
 
İKİLİ CUMA GÜNÜ GÖRÜŞECEK
 
Eğer daha önce Arınç ile özel bir görüşme gerçekleşmezse, ikili cuma günü toplanacak MKYK'da yeniden karşılaşacak. Erdoğan, Pazartesi günü ise önce Bakanlar Kurulu'nu ardından da partisinin Myk'sını toplayacak. Ak Parti kulislerinde konunun MKYK'da değerlendirilebileceği ifade edilirken, yaşanan gerilimin ardından Arınç'ın kabine dışı kalabileceği iddiaları ise "zayıf bir ihtimal" olarak değerlendiriliyor.
 
"KABİNE DIŞI KALMASINI BEKLEMİYORUZ"
 
Arınç'ın, Gezi olayları sürecinde "hükümet sözcüsü" olarak yaptığı açıklamada kullandığı "özür" ifadesi nedeniyle de Erdoğan'ın tepkisini çektiğini belirten Ak Parti kurmayları, "Sayın Arınç'ın kabine dışı bırakılması gibi birşey beklemiyoruz. Ancak belki hükümet sözcülüğü görevini bırakabilir" görüşünü dile getirdiler. Kulislerde Arınç'ın hükümet sözcülüğünü bırakması halinde bu görevi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üstlenebileceği ifade ediliyor.
 
YÜZÜ GÜLÜYOR
 
Başbakan Erdoğan ile arasında soğuk rüzgarlar esen Bülent Arınç, dün Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu'yu kabul etti. Arınç, kabulde güler yüzlü, keyifli tavrıyla dikkat çekti.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim