• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bülent Arınç: Yanlış yaptım ama özel hayatıma girdiği için kendimi tutamadım

Bülent Arınç: Yanlış yaptım ama özel hayatıma girdiği için kendimi tutamadım
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile arasında geçen tartışmanın ardından TBMM'de basın mensuplarına konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, aralarında geçen tartışmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in verdiği cevabın önemli olmadığını belirterek, "Kuştan korkan darı ekmez. Mahkemelere aşinayız." dedi. Arınç, "Ama o mahkeme açılır ve o mahkemede de bazı şeyler sorulur ve cevaplanmam istenirse o zaman davalı mı davacı mı bu işte zararlı düşer; herkesin bunu bir düşünmesi lazım." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile arasında geçen tartışmanın ardından Meclis'te açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin "Nasılsınız?" sorusuna "Aslanlar gibiyim." karşılığını veren Arınç'a "Böyle bir final düşünmüş müydünüz?" sorusu da yöneltildi. Arınç, bu soruyu "Kader" diyerek cevapladı.

Olayı şahsi mesele olarak da görebileceğini dile getiren Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine "Kişisel bir mesele olarak görme, bunun üzerinde durma, Gökçek'in bu yaptığını ben kendisine telefon açarak yanlış, çirkin bulduğumu söyleyeceğim." dediğini aktardı.

Ailesinin üstünden bunun yapılmasının çok çirkin olduğunu dile getiren Arınç, Başbakan'ın görüşlerine katılamadığı için gerçekten üzgün olduğunu ve belki onu da üzecek bir konuşma yaptığını ifade etti. Dün akşam her şeyin konuşulduğunu ve Gökçek'in verdiği cevabın da önemli olmadığını dile getiren Arınç, "Kuştan korkan darı ekmez. Mahkemelere aşinayız." ifadelerini kullandı.

Seçimden önce herhangi bir tartışmanın olmasını istemediğini ifade eden Arınç, partiye, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na zarar verecek hiçbir işin içinde olmayacağını kaydetti. Kendisini tutamadığı için bir cevap verdiğini dile getiren Arınç, "O beni çok ağır eleştirmişti, şu veya bucu olarak suçlamıştı. Ben de aynı kanaldan kendisine bir cevap verdim ve ağır eleştiride bulundum. Hayır bunlar hakarettir diyorsa istediği mahkemeye gidebilir. Hakimlerin vereceği karara da boynumuz kıldan incedir. İlk defa bu mahkemelerde yargılanmıyoruz. Ama o mahkeme açılır ve o mahkemede de bazı şeyler sorulur ve cevaplanmam istenirse o zaman davalı mı davacı mı bu işte zararlı düşer; herkesin bunu bir düşünmesi lazım. Melih Gökçek'le biz kan davası içinde değiliz." şeklinde konuştu.

"Ne bir daha Melih Gökçek adını ağzıma almaya niyetim var ne de bu konuları kamuoyu önünde ve ekran önünde konuşmaya ihtiyacım var." diyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başbakanımız bir kez daha haklıdır ki bu kadar özele girmemek gerekirdi. Bu da bir tecrübedir. Ama kendimi tutamam çünkü benim özel hayatımla ilgili bir konudur. Özel hayatıma tecavüzde bulunan bir insana da ben bir şeyler söylemeliyim. Bunu başka bir zamanda başka bir mekanda yapabilirdim; herhalde o zaman o kadar tartışılmazdı."

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim