• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bülent Arınç Kemal Kılıçdaroğlu'na sinirlendi!

Bülent Arınç Kemal Kılıçdaroğlu'na sinirlendi!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sinirlendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltıda bir soru üzerine Diyarbakır'da indirilen Türk bayrağıyla ilgili konuya da değindi. Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu olayla ilgili olarak yaptığı açıklamasını sert bir dille eleştirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin söylemediği sözleri söylemiş gibi kamuoyuna duyurmasının 'saygısızca' terbiyesizce' olduğuna vurgu yapan Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve BBP Lideri Mustafa Destici'ye yüklendi. 

İşte Arınç'ın konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: 

"BAYRAK İNDİRMENİN HESABI SORALACAKTIR"

"Bayrağı indiren kişinin eylemi suçtur. Çirkin yakışıksız bir harekettir. Bunun sivil bir alanda başıboş bir yerde emsalinin yüzlerce olduğu tenha bir yerde indirilmesinden farkı şudur ki olay askeri bir bölgede cereyan etmektedir. Korunan bir yerdedir. Ya nöbetçisi vardır veya girilmesi yasaktır. Şimdi TRT'nin bahçesinden bayrağın indirilmesine nasıl bakacaksak, askeri bölgede nasıl yapılacağına biraz farklı bakmalıyız. Buraya birinin girmesi doğru değildir bir kere. Yukarı çıkmış bayrağı indiriyor. Müdahale edeceksiniz. Bu işi yapmasını engelleyeceksiniz. Alıp indirdiyse koşup yakalayacaksınız adalete teslim edeceksiniz. Bunlar neden yapılmadı? Bunlar o bölgede güvenliği sağlamakla görevli, bayrak, kule nöbeti yapan, asker polis ne varsa onların sorumluluğundaki bir iştir. Neden buna izin ve imkan verildi? Niçin bu adam yakalanmadı? Sorumlular o sırada görevliler kimse onlardır. Onlardan hesabı sorulacaktır."

"BAYRAK İNDİRMENİN CEZASI ALNININ ORTASINDA VURMAK DEĞİLDİR"

"Sayın Devlet Bahçeli başka bir şey söylüyor. Alnının çatısından vurarak indirmek haktır diyor. Helalliğine karışmam ama hukuktur dersen yanlış olur. Sen hukuku bilmiyorsun. Hukuk bu değildir. Türkiye hukuk devletiyse her suç işleyenin karşılığı bağımsız mahkemede verilir. Bu fiili yapan kişi yakalandığı zaman cezası ağır olur. TCK'nin 300. maddesinde bu hareket 1 yıldan 3 yıla kadar hapistir. İdam cezası kalkmıştır. Adam öldürmenin cezası da bellidir. Bayrak indirmenin cezası da alnının çatısından vurmak değildir."

ARINÇ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: SAYGISIZCA TERBİYESİZCE

"BBP genel başkanı da halletmek lazımdı diyor. Yanında da Kılıçdaroğlu var. "Vurup geberteceksi"n diyor. Kılıçdaroğlu ne diyor peki? Çok terbiyesizce saygısızca diyor ki: "Bülent Arınç gayet net açıkladı asker birşey yapmayacak isterse garnizon işgal edisin" dedi. Ben böyle bir şey söylemedim. O da askerin kurşun atmasının alnının çatısından indirilmesini istiyor. Üçü anlaştılar. Bozkurt işaretinin olumlu sonuçları bunlar."

"BUNLAR TÜRKİYE'Yİ İDARE EDERSE HALİMİZ NE OLUR?"

"Hangi ülkede yaşıyoruz? Bunlar Türkiye'yi idare ederse halimiz ne olur? Her halt işleyeni alnının çatısından vursak cesetten geçilmez Türkiye. Elindeki idam mahkumu asamamış insanlar alnının çatısından vurmaktan bahsediyor. Böylesine milliyetçilik söylemleri gerçek milliyetçilik değildir. CHP gibi sosyal demokrat bir parti de bunu istiyor. "

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim