• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

'Bugün kendinize bir iyilik yapın, sigarayı bırakma kararı alın'

'Bugün kendinize bir iyilik yapın, sigarayı bırakma kararı alın'
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nın ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını...

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nın ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, "Bugün kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakma kararı alın." dedi.

Dr.Kurca, yaptığı açıklamada, madde bağımlılığına başlama yaşının sigarada 10, alkol için 11, uyuşturucu içinde 12 olduğunu ifade etti. 9 ile 17 yaş arası gençlerin yüzde 16'sının sigara, yüzde 11'inin alkol, yüzde 2,9'unun ise uyuşturucu kullandığını belirtti.

Dünyada yaklaşık 184 milyon kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu vurgulayan Kurca, şunları kaydetti: "Sigara kullanımına bağlı ölümler, ülkemizde önlenebilir ölümlerin başında gelmektedir. Bugün kendinize bir iyilik yapın, sigarayı bırakma kararı alın, ertelemeyin yarın geç olabilir. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı'nın Alo 171 numaralı Sigarayı Bırakma Danışma Hattı'nı arayabilirler. Madde bağımlılığına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması açısından Yeşilay'ın önemi büyüktür."

OLUMSUZ DAVRANIŞLARIN TEMELİNDE ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIMI GELMEKTEDİR

Toplumda birçok olumsuz davranışın temelinde alkol ve uyuşturucu madde kullanımı geldiğini söyleyen Kurca, şu ifadeleri kullandı: "Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gençler arasında giderek yaygınlaşmakta ve bu da gençleri tehdit etmektedir. Uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisi zaman ve sabır ister. Tedavi altına alınan kişilerin tedaviyi kendilerinin istemesi ve kararlı olması gerekir. Aralık 2015 tarihinde 18 yaş ve üzeri hastalarımızın tedavi görebileceği Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Yozgat Devlet Hastanesi Ek Bina Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon binasında 2.katta, 10 yatak ve 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog ile 6 hemşireyle hizmet vermeye başladı. Bağımlı olan vatandaşlarımızın mutlaka burada tedavi görmelerini istiyoruz."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim