• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Bugün gündemde neler var?

Bugün gündemde neler var?
Bugün gündemde neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. 

- Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Nazarbayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık edecek ve toplantının ardından mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Erdoğan, Vatan Koruyucuları Anıtı'na çelenk koyacak ve Kazakistan Milli Müzesini gezecek. 

- Erdoğan, Nazarbayev ile Türk-Kazak İş Forumu'nda katılımcılara hitap edecek, onuruna verilen resmi akşam yemeğine katılacak.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunacak.

- Devlet Konseyi oturumuna katılacak Çiçek, Tataristan Devlet Konseyi ile TBMM arasında çok boyutlu işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin memorandumu imzalayacak.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenecek, Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı ile Kitap Kumbarası Kampanyası'na katılacak. 

- Azerbaycan Çalışma ve Halkın Korunması Bakanı Selim Müslümov'u kabul edecek Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Parti MYK üyeleri ile toplantı yapacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AK Parti'ye Hizmet Etmiş Kişiler İçin Vefa Yemeği"ne katılacak.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD'de, G20 Başkanlığı ve IMF tarafından düzenlenen "İslami Finans" konulu seminere katılacak, ''Küresel Ekonominin Karşısındaki Zorluklar ve G20'nin Rolü'' başlıklı "Think 20" etkinliğinde özel konuşmacı olarak yer alacak.

- Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile görüşecek Babacan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile "2015 OECD SME Scoreboard" adlı KOBİ raporunun tanıtımı amacıyla basın toplantısı yapacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde Husiler'e karşı yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

9- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin sera gazı emisyon envanterini açıklayacak.

10- Soma'da 301 kişinin öldüğü maden kazasına ilişkin davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

11- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında, Medicana Sivasspor-Kayserispor ve Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek.  

12- UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde, Sevilla-Zenit, Club Brugge-Dnipro, Dinamo Kiev-Fiorentina ve Wolfsburg-Napoli maçları yapılacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim