• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği
Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile Dünya Su Günü dolayısıyla Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü'nde Bartın Üniversitesi ve...

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile Dünya Su Günü dolayısıyla Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü'nde Bartın Üniversitesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 5 bin metrekarelik alana fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Törene Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi, Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Mehmet Erdemir ve eşi, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve eşi, Jandarma Alay Komutanı Jand. Alb. Tekin Aktemur ve eşi, Orman İşletme Müdürü Mahmut Şentürk başta olmak üzere protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende dikilen fidanlara protokol üyelerinin ve katılımcıların isimleri verildi.

Açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, ağaçların büyük bir zenginlik olduğunu ifade ederken yeni kampüs alanında devam eden çalışmalar hakkında da önemli bilgiler vererek şunları söyledi: "Aslında Bartın'ımızın her tarafı ağaç, orman. Hatta Karadeniz'de ve Bartın'da ayağınızı basmadığınız her yer orman. Bu çok büyük zenginlik. Biz ağacı mübarek sayan bir kültürden geliyoruz. Ağaç bizim için, canlılar için ve tabiatın kendisi için vazgeçilmez bir zenginlik. Bu zenginliğimize bugün bir zenginlik daha katıyoruz. İnşallah 5 bin metrekarelik alanda diktiğimiz ağaçlarla kampüsümüz daha da güzel bir yapıya kavuşmuş olacak" dedi.

Rektör Kaplan'ın ardından konuşma yapan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da Bartın'daki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Vali Azizoğlu şöyle konuştu. "Bugün baharın müjdecisi Nevruz gününün arifesinde burada bilim öğretilen Üniversitemizin kampüsünde Orman Haftası münasebetiyle yapılan faaliyetlerimizin en güzelini yapmaktayız ve Üniversitemizin yeni kampüs alanına yeni ağaçlar dikiyoruz. Bundan sonra bu kampüs yeşilliklerle, ağaçlarla donatılmış çok güzel bir eğitim kampüsü haline gelecek. Türkiye'nin orman oranı yüzde 28'lerde iken Bartın'ın orman oranı yüzde 55'in üzerindedir. Bu sürekli de artıyor. Bu sebeple Bartın'ımızda ormancılık faaliyetlerine destek veren, bu konuda gayretini esirgemeyen, başta Orman Bölge Müdürlüğümüz ve tüm teşkilatına teşekkür ediyorum. Çünkü Bartın'da kamu alanlarında, kamu yatırımlarında yatırım yapmak için en büyük sıkıntı arazinin orman olup olmadığının tespitiydi. Genel itibariyle de orman alanlarımızın fazlalığı dolayısıyla yatırımların hemen hemen birçoğu da orman arazisine bitişik olduğunu görüyoruz. Orman İdaremiz, bu manada yatırımların önünü açmak için her türlü gayreti ve fedakarlığı gösterdiler."

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

BÜ’den Fidan Dikim Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim