• BIST 9524.59
  • Altın 2487.645
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.59
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

BÜ’de Tıbbi Kayıtların Hukuksal Önemi Anlatıldı

BÜ’de Tıbbi Kayıtların Hukuksal Önemi Anlatıldı
Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seminerde öğrencilere tıbbi kaynakların hukuksal açıdan önemi anlatılarak, kayıtların hasta, kurum çalışanı...

Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seminerde öğrencilere tıbbi kaynakların hukuksal açıdan önemi anlatılarak, kayıtların hasta, kurum çalışanı ve kurumu korumaya yönelik belgeler olduğu vurgulandı.

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle "Tıbbi Kayıtların Hukuksal Açıdan Önemi ve Tıbbi Sekreterlerin Yasal Sorumlulukları" konulu bir seminer verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, öğrencilerin iş hayatlarına atıldıkları zaman yapacakları işin hukuki sorumluluklarını bilmelerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Tümen, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencilerinin iş hayatına atıldıklarında tıbbi kayıtların doğru tutulmasını sağlamaları gerektiğini kaydederek, "Biz derslerde öğrencilerimize işlerini en iyi yapmaları noktasında gerekli donanımı vermeye çalışıyoruz. Bu noktada geleceğin tıbbi sekreterlerinin yatarak ya da ayakta tedavi edilen hastaların, hastanede geçirdikleri süre içerisinde tanılarının konmasından, tedavilerinin sonuçlandırılıncaya kadar tıbbi bilgi ve dokümanları tutması gerekmektedir. Bu tıbbi bilgi ve dokümanların tutulması hasta, kurum çalışanı ve kurumu korumada hukuki bir belgedir." dedi.

Seminerde konuşan Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Avukatı Serkan Yaban, tıbbi kayıtların tutulması ve yasal sorumluluklar hakkında sunum yaptı. Yaban, kamu ve özel sağlık kurumlarında tutulan tıbbi kayıtlardan bahsederek "Sağlık hizmeti sunan özel ya da tüzel kişiler, ister kamu ister özel kurum olsun kendisine başvuran herkesin kayıtlarını tutmakla yükümlüdür. Sağlık hizmetinin paralı ya da parasız olması bu kayıtların tutulup tutulmamasında engel değildir. Kayıtlar başta hasta hakları olmak üzere, kurum çalışanlarını ve kurumu korumak için zorunlu kılınmıştır." diye konuştu.

Seminer, SHMYO Müdürü Tümen'in Avukat Yaban'a teşekkür belgesini vermesinin ardından son buldu.

BÜ’de Tıbbi Kayıtların Hukuksal Önemi Anlatıldı

BÜ’de Tıbbi Kayıtların Hukuksal Önemi Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim