• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

BÜ’de İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

BÜ’de İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
Bartın Üniversitesi'nde akademik ve idari personele "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

Bartın Üniversitesi'nde akademik ve idari personele "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

Bartın Üniversitesi'nde akademik ve idari personele yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimleri verildi. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı. Kaplan, "İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konular bugün modern dünyanın temel meselelerinden biri haline gelmiştir. Gelişmişliğin ve beraberindeki refahın göstergesi iş sağlığı ve güvenliği noktasında aldığı tedbirlerle yakından ilgilidir. Dolayısıyla devletimizde bu noktada çalışanların sağlığı ve güvenliği açısından gerekli girişimleri yaparak, yasalar çıkarmıştır. Burada da bu konuda alanında uzman kişilerden eğitimler alarak, üniversite personelimizin bilgilendirilmesi sağlanmış olacak" dedi.

Bartın Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Melemez ise verilecek eğitimlerin öneminden bahsederek, "Resmi Gazete'de yayımlanan 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" dolayısıyla az tehlikeli işletmeler sınıfında bulunan üniversitemizde bu eğitimleri vermeye başladık. Bu eğitimleri tüm personele yönelik olarak 8 saat boyunca gerçekleştireceğiz. Eğitimlerde iş sağlığı ve güvenliği noktasında temel bilgileri almış olacağız. Verilen eğitimler alanında uzman kişiler tarafından uygulamalı olarak anlatılacak" diye konuştu.

Bir hafta boyunca gruplar halinde verilecek eğitimlerde üniversite personeli; çalışma mevzuatı, yasal hak ve sorumluluklar, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri gibi genel ve teknik konular ile sağlık tedbirleri konusunda dersler yer alıyor.

BÜ’de İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

BÜ’de İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim