• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

BÜ’de Akademik Yayın Çalıştayı Gerçekleştirildi

BÜ’de Akademik Yayın Çalıştayı Gerçekleştirildi
Bartın Üniversitesi'ndeki "Akademik Makale Yazma ve Yayınlama Yazar Çalıştayı"nda akademik personelle, uluslararası akademik dergilerde yayın yapmanın...

Bartın Üniversitesi'ndeki "Akademik Makale Yazma ve Yayınlama Yazar Çalıştayı"nda akademik personelle, uluslararası akademik dergilerde yayın yapmanın aşamaları aktarıldı.

Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından "Akademik Makale Yazma ve Yayınlama Yazar Çalıştayı" gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl, akademik yayın yapmakta bazı aşamaların önemine dikkat çekerek "Yayın yapacak yazarlarımız bilgi eksikliği ya da yanlış yönlendirme gibi nedenlerden dolayı yayın yaparken birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorun araştırmanın kurgulanmasından yayınlanmasına kadar bazı aşamalarda sorunlara yol açıyor. Bu nedenlerden dolayı yayınlar editörlerden ve hakemlerden dönerek yayınlanmayabiliyor. Bu gibi durumlarda yazarın zamanı ve emeği boşa gitmiş oluyor. Bu nedenle düzenlediğimiz bu çalıştayda ve diğer etkinliklerimizde bu sorunları en aza indirmeye gayret etmeye çalışıyoruz." dedi.

Dünyanın önde gelen yayınevlerinden Wiley Yayıncılık Kurumsal Müşteri Yöneticisi Duygu Paçalı ise yayınevlerinin 15 ana 104 kategoride yayın yapabildiklerini söyledi. Paçalı, "Amacımız bilim camiasına akademik yayınlarıyla içerik oluşturarak destek vermektedir. Dünya genelinde 942 dernek, dergilerini yayınlamak için işbirliği yapmaktayız ve 2 milyon üyemiz bulunmaktadır. 850 Nobel ödüllü yazarın 460'ı çalışmalarını bizim aracılığımızla yayınlamıştır." diye konuştu.

Daha sonra Paçalı, makale yazma, sunum ve hakem değerlendirmesi, üretim ve telif hakları ve ünlü olma başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

BÜ’de Akademik Yayın Çalıştayı Gerçekleştirildi

BÜ’de Akademik Yayın Çalıştayı Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim