• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı
Bartın Üniversitesi kuruluşunun 8'inci yılını gerçekleştirdiği etkinliklerle kutlanıyor.

Bartın Üniversitesi kuruluşunun 8'inci yılını gerçekleştirdiği etkinliklerle kutlanıyor.

22 Mayıs 2008 tarihinde kurulan Bartın Üniversitesi 8'inci kuruluş yıl dönümünü, gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor. Bartın Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda açılış seremonisi ile başlayan etkinliler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Etkinliğin açılışın konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "22 Mayıs tarihi üniversitemizin 9 devlet üniversitesiyle birlikte kurulduğu ve faaliyete geçtiği tarihtir. Aradan 8 yıl geçti. 8 yıl kolay geçmedi ama şöyle bir dönüp baktığımda, "Ne de çabuk geçmiş" diye düşünmemek elde değil. Büyük bir memnuniyetle ve iftiharla söylemek isterim ki bu 8 yıl üniversitemizin kuruluş sürecinde dolu dolu geçen, her saniyesi her dakikası mesaimizin her anı mutlaka üniversitemizin yararına yapılan çok güzel işlerle, faaliyetlerle geçti. Üniversitemiz kurulduğunda 3 fakülteyle ve 1 meslek yüksekokulla başlamıştı. Bugün 7 fakülte 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokul olmak üzere enstitülerimiz ve 130'a yakın programımızla berber üniversitemiz çevresinde saygıyla söz edilen bir konuma gelmiştir. Ama sizlerin kamuoyunda meslektaşlarınızdan, yakın çevrenizden üniversitemiz hakkında duyduklarınızı bizlerle paylaşmanız bizleri ayrıca memnun ediyor. Öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve ilimizin temsilcilerine temin ederim ki üniversitemiz gerçekten bilimsel tecrübesi, öğrencilere verdiği emek ve bu bağlamda öğretim üyelerimizin gayretiyle saygın bir konumdadır. Ve kendisinden saygıyla söz edilen, ciddiye alınan bir üniversitedir. Bu 8 yılda bir yandan fiziki yapılanma bir yandan öğrenci alımları bir yandan da dünya bilimsel ve kültür çevreleriyle çok yoğun bir mesaimiz olmuştur. 2008'in Eylül ayında göreve başladığımızda o güne tanıklık etmiş arkadaşlarımız hatırlayacaklardır. "Gün 24 saat ama biz 48 saat bilinciyle çalışacağız. Gününüzü 48 saatmiş gibi değerlendirin" demiştim. Yine içtenlikle ifade ediyorum ki günümüzü 48 saat ölçeğine göre değerlendirdiğimize hem ilimiz hem de arkadaşlarımız tanıktırlar. Bu 8 yıl üniversitemizin gelişme süreci bakımından dolu dolu, etkili ve yetkili geçmiştir. Ancak geldiğimiz noktada, bulunduğumuz noktada yaptığımız her işi sergilemek mümkün değildir. Çünkü eğitim dediğimiz alan dinamik bir alandır. Her an, her yıl süreci değişime açık bir alandır. Böyle olması eğitimin tabiatındadır. Aksi halde toplumların gelişmesi de mümkün olmaz. Öğrencilerimize de özel ve ayrıca bir teşekkürüm var. 2008'den bu güne gelinceye kadar öğrencilerimizin genç adam olmanın gerekleri çerçevesinde algılayabileceğimiz ve bizim için hakikatten bu çerçevede düşünebileceğimiz bazı hareketleri olmuştur ama onların asıl kimliği ve asıl üzerinde durulması gereken kimliği bizim öğrencilerimizin birer beyefendi gibi birer hanım efendi gibi davranmalarıdır. Üniversite öğrencisi olmanın sorumluluğunu en yüksek düzeyde yerine getirdiler. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, yaptığı konuşmada, "Üniversitemizin bugün geldiği nokta Türkiye'mizdeki bir çok üniversiteyi kıskandıracak düzeydedir. Üniversitemizin akademik olarak bu düzeye gelmesinde emeği olan herkese huzurlarınızda en kalbi teşekkür ve şükranlarımız sunuyorum. Üniversiteler toplumların ışık kurumlarıdır. Üniversiteler insanlığa ışık saçar. Bu sebeple üniversitelerde her türlü fikrin açık ve korkusuzca savunulması gerekir. Kişilerin üniversitelerde fikirlerini açıkça ifade edebilmesi gerekir. Üniversitelerimize çatışarak ama fikirleri çatıştırarak, vurup kırarak değil, fikirleri çatıştırarak en doğru yolu, en doğru geleceği, en doğru bilgiyi ortaya koyar. Bartın üniversitemizin de böyle bir noktaya geldiğini görmekten ve buna bizar tanık olmaktan mutlu ve bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Bartın Üniversitemizin başarısı da bu konuda oldukça yüksektir. Kuruluşun 8'inci yılını kutladığımız üniversitemizin bundan sonra nice 8 yıllarda huzurla, kardeşlik ortamıyla başarıya koşacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardında Bartın Üniversitesi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra üniversite kız ve erkek öğrenciler arası yumurta taşıma yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından tişört takdim edildi. Etkinlikler daha sonra konferans salonunda ünlü şair, televizyoncu, tiyatrocu İbrahim Sadri'nin seslendirdiği şiir dinletisi ile devam etti. Şiir dinletisi sonrası protokol üyeleri tarafından yıl içindeki başarılı çalışmalarından dolayı akademik ve idari personele ödülleri takdim edildi. Etkinliklere, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkanı Cemal Akın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

BÜ’de 8. Yıl Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim