• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bucaspor-Beşiktaş maçının ardından 17 taraftara işlem yapıldı

Bucaspor-Beşiktaş maçının ardından 17 taraftara işlem yapıldı
İzmir'de oynanan Bucaspor-Beşiktaş karşılaşmasında meydana gelen olaylarda 2 Beşiktaş ve 15 Bucaspor taraftarı hakkında kanuni işlem yapıldı.

İzmir'de oynanan Bucaspor-Beşiktaş karşılaşmasında meydana gelen olaylarda 2 Beşiktaş ve 15 Bucaspor taraftarı hakkında kanuni işlem yapıldı. Ayrıca 107 adet meşale ve 20 adet sis bombası ele geçirildi.

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü, 31 Ocak 2016'daki futbol müsabakasında meydana gelen olaylarda 17 zanlı yakalandığını açıkladı. İzmir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının başlamasına yakın maraton tribününde yapılan kontrollerde, Bucaspor bayrağı bulunan koli içerisinde 107 adet meşale ve 20 adet sis bombası ele geçirildiği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: "Müsabaka esnasında, özellikle Bucaspor taraftarlarının bulunduğu doğu kale arkasında çok sayıda meşale yakılarak oyun alanına atılmıştır. Müsabakanın hakemi tarafından maç yaklaşık 3-4 dakika durdurularak, oyun alanına atılan meşalelerin temizlenmesi sağlanmıştır. Bu olayla ilgili olarak olaylara karışan taraftarların ve meşalelerin spor alanına girişinin tespit edilmesi amacıyla kamera görüntülerinin üzerinde yapılan incelemelerde, meşalelerin daha önceden stadyumun kullanılmayan depolarında saklandığı, maraton tribünü altından taraftarların koliyle çıkardığı, meşalelerin tribünde taraftarlara dağıtılmadan görevlilerce yakalandığı, doğu kale arkası tribününün altında bulunan bir odadan taraftarların, meşaleleri forma ve montlarının içinde gizlemek suretiyle kale arkası tribününe getirdikleri görülmüştür. Müsabakada 6222 sayılı kanuna muhalefet eden ve açık kimlik bilgileri tespit edilen 2 Beşiktaş taraftarı ile tribünlere meşale sokan ve yakan 15 Bucaspor taraftarı olmak üzere toplam 17 taraftar yakalanarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanmış ve haklarında, 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılmak üzere adli makamlara intikal ettirilmiştir. Olaylara karışan diğer şahısların görüntü tespitleri yapılmış, kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir."

Bucaspor-Beşiktaş maçının ardından 17 taraftara işlem yapıldı

Bucaspor-Beşiktaş maçının ardından 17 taraftara işlem yapıldı

Bucaspor-Beşiktaş maçının ardından 17 taraftara işlem yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim