• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek
Buca Belediyesi tarafından Buca Koop. Mahallesi için hazırlanan meydan projesinde, özel bir teknikle Bucalıların seslerinin toplanacağı ve bu seslerden oluşacak...

Buca Belediyesi tarafından Buca Koop. Mahallesi için hazırlanan meydan projesinde, özel bir teknikle Bucalıların seslerinin toplanacağı ve bu seslerden oluşacak şekillerle yükselecek anıt yer alacak.

Buca Belediyesi yeni projelerle kenti yeni meydanlarla buluşturmaya devam ediyor. Buca Koop. Mahallesi için hazırlanan meydan projesinin en dikkat çekici yanı ise ilginç bir yöntemle hazırlanacak anıt oldu. Özel bir teknikle Bucalıların seslerinin toplanacağı çalışmada, meydanda yer alacak anıt, bu seslerden oluşacak şekillerle yükselecek. Proje çalışmalarını yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ünlü Heykeltraş Ekin Erman'ın ilginç projesiyle Buca Koop. Meydanı'nın yepyeni bir çehreye kavuşacağını söyledi.

SES KAYDEDİCİ ODALAR

Kent estetiğini geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, Buca Koop Mahallesi'ne yepyeni bir meydan kazandırıyor. Oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcıların da yer alacağı çalışmanın en dikkat çekici özelliği ise meydanda yer alacak anıt olacak. 2016 yılı içerisinde hizmete açılacak meydan çalışmalarını yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, meydanda yapılması planlanan sanatsal çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Piriştina, heykeltıraş Ekin Erman tarafından hazırlanan ve kent dinamiklerinin ses izlerinden oluşan figürler ile oluşacak anıt projesi hakkında bilgi aldı. Erman'ı atölyesinde ziyaret eden Piriştina, proje ile ilgili denemelerde bulundu. Heykeltıraş Ekin Erman tarafından hazırlanan performans sanatı ile meydana tavanında çömleklerin asılı olduğu ses kaydedici odalar kurulacak. Kent sakinleri bu çömleklere vuracak ve çıkan ses kaydedilecek. Kaydedilen ses izleri arasında oluşan figürler heykeltıraş Ekin Erman'nın hayal gücü ile harmanlanarak meydandaki anıtın motiflerini oluşturacak.

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Bucalıların SES İzleri Anıta Dönüşecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim