• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bucalılar sağlıklı iletişim yöntemlerini öğrendi

Bucalılar sağlıklı iletişim yöntemlerini öğrendi
Toplumun temel yapı taşı, çekirdeği olan ailenin sağlıklı işleyebilmesi için gereken iletişim teknikleri Buca'da masaya yatırıldı.

Toplumun temel yapı taşı, çekirdeği olan ailenin sağlıklı işleyebilmesi için gereken iletişim teknikleri Buca'da masaya yatırıldı. Buca Belediyesi , Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Aile İçi İletişim" söyleşisinde Bucalılara kaliteli ve sağlıklı iletişimin yol ve yöntemlerini anlatan Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansı veya masa tenisi gibi düşünülmesi gerektiğini, uyum ve ahengin temel ögeler olduğunu söyledi. Mini drama ve canlandırmalarla interaktif olarak verilen eğitimde Bucalılar eğlenerek iletişim tekniklerini öğrendi.

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Söyleşileri" nin ilki " Aile içi iletişim" başlığıyla yapıldı. Buca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen söyleşide Psikolog Mevlüt Ülgen eğlenceli ve katılımcı anlatımıyla kaliteli iletişimi anlattı.

Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi selamlaşma ritüellerinin yer aldığı kod açma oyunu ile başladı. Dinlemenin öneminin vurgulandığı, dinlememe/ umursamama, sen dili /ben dili ve iletişimde ilk dakikanın öneminin işlendiği interatif söyleşide Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansına benzetilebileceğini, uyum ve ahengin kaliteli iletişim için önemli olduğunu vurguladı.

Doğru iletişim yöntemleri

Ülgen, etkili iletişim ögeleri, beden dili, dinleme, empati, iletişimde bireylerin kendini doğru ifade etmesi ve iletişim engelleri konularını Bucalılarla paylaşırken, " İletişimde sorun yaşadığımızı düşündüğümüzde öncelikle dönüp kendimize bakmalıyız. Yapılan araştırmalar kurduğumuz iletişimde sözcüklerin yüzde 7, nasıl söylediğimizin yüzde 38, beden dilinin ise yüzde 55 etkili olduğunu ortaya koymaktadır. Beden, sözcük ve tavrımız iletişimin yönünü belirler. Bunu bir bütün olarak düşünmeliyiz " dedi.

Aile yapısı içinde kadın ve erkeğin iletişimdeki sağlıklı durumunun gelecek nesiller olan çocuklara da yön verdiğini belirten Ülgen, " Doğan her çocuk için aile aslında hayata nasıl bakılacağının, nasıl algılanacağının öğrenildiği, nasıl iletişim kurulacağının öğrenildiği bir ilk okuldur. Kendilerine tembih edilenleri değil gördüklerini, izlediklerini çok daha kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenirler. Doğru iletişim yöntemlerini kullanarak gelecek nesilleri sağlıklı şekilde yönlendirebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim