• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bucak Sağlık Yüksekokulu Binası İnşaat Protokolü Yapıldı

Bucak Sağlık Yüksekokulu Binası İnşaat Protokolü Yapıldı
Burdur'un Bucak ilçesine yaklaşık iki yıl önce açılan ve bina olmadığı için bir türlü eğitime geçemeyen Sağlık Yüksekokul binası için imza protokolü...

Burdur'un Bucak ilçesine yaklaşık iki yıl önce açılan ve bina olmadığı için bir türlü eğitime geçemeyen Sağlık Yüksekokul binası için imza protokolü yapıldı.

Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi salonunda yapılan imza protokolüne Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Civan, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve esnaflar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Sağlık Yüksekokulu yapımını üstelenecek olan Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi adına imzayı Ali Civan ile MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu attı.

İmza töreninde konuşan Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Civan "Biz bu okulun yapımını tüm esnaflar adına üstleniyoruz. Esnafımızın alın terinden biriken bu paraları tüm esnaflarımız adına sağlık yüksekokulu için harcarken gelecekte burada yetişen öğrencilerimiz sağlık sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır" dedi,

MAKÜ Rektörü prof. Dr. Adem Korkmaz ise yaptığı konuşmada Bucak'a yaklaşık iki yıl önce açılan Sağlık Yüksekokulu binası olmadığı için öğrenci alamadığını, atılan bu imzalar ile okul inşaatının bir an önce başlayarak tamamlanması halinde öğrenci alımına başlayacağını söyledi. Korkmaz şöyle dedi. " Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sağlık Yüksekokulunun kadrosu şu anda tamamlanmış durumda. Okulda altı öğretim üyesi bulunmakta. Eğer bir aksilik olmazsa YÖK te uygun görmesi halinde önümüzdeki eğitim sezonunda okulumuzu hemşirelik, Acil Yardım ve Afet bölümleri olmak üzere iki bölüm açıldı. Önümüzdeki yıl yaklaşık 200 öğrenci alınması bekleniyor" dedi. Rektör Korkmaz ayrıca Bucak'a İşletme Fakültesinin de açıldığını ileriki yıllarda yüksekokulların fakültelere dönüştürülebileceğini dile getirdi.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise "İlçemizde şu an 6 binin üzerinde öğrenci bulunmakta. Sağlık Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi'nin de faaliyet geçmesi ile ilçemizde öğrenci sayısının 10 binin üzerine çıkacaktır" dedi. Başkan Mutlu Sağlık Yüksekokulu inşaatının tamamlanması için belediye olarak her türlü desteği de vereceklerini belirtti.

İsmi MAKÜ Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sağlık Yüksekokulu olacak olan okulun yapımı için kooperatif 2 milyon Tl destek vermesi bekleniyor. Okul Antalya Burdur Karayolu üzeri Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu yanına yapılacak.

Bucak Sağlık Yüksekokulu Binası İnşaat Protokolü Yapıldı

Bucak Sağlık Yüksekokulu Binası İnşaat Protokolü Yapıldı

Bucak Sağlık Yüksekokulu Binası İnşaat Protokolü Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim