• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek
Buca'da gelecek nesiller, yeşil ve doğayla buluşuyor. Yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü Buca Akşemsettin İlkokulu bahçesinin kurak ve kayalık durumu...

Buca'da gelecek nesiller, yeşil ve doğayla buluşuyor. Yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü Buca Akşemsettin İlkokulu bahçesinin kurak ve kayalık durumu karşısında harekete geçen Buca Belediyesi, alanı toprakla doldurup 150 ağaç dikti. Okul bahçesine çocukların toprakla kucaklaşıp üretim yapabileceği hobi bahçesi de oluşturulurken, gelecek nesillere nefes alabilecekleri alan hediye edildi.

Buca Belediyesi ilçedeki eğitim kurumlarının fiziki yapılarını yenileyerek, çocuklarımızın hizmetine sunmaya devam ediyor. Meyilli ve kayalık bir alanda kurulu olan Buca Akşemsettin İlkokulu'nu yeşille ve doğayla buluşturmak için harekete geçen Buca Belediyesi, kayalık alanı toprakla doldurup 150 ağaç dikti. Okul bahçesine minik öğrencilerin toprakla tanışıp, üretim yapabilecekleri hobi bahçesi de kuran ekipler, yüzlerce öğrenci ve velinin yüzünü güldürdü.

Gelecek nesilleri doğa ve yeşille buluşturan çalışma, okulda düzenlenen "Çocuklar okulsuz, okullar ağaçsız kalmasın" etkinliği ile kutlandı. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur'un da katıldığı törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Geleceğimizi oluşturan çocuklara yönelik yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise Buca Belediyesi'nin ilçede yaptığı yatırım ve faaliyetleri beğeni ile takip ettiklerini belirtti.

Eğitim yuvalarının yeşil bir dokuya kavuşmasını mutlulukla karşılayan minik öğrenciler, çevre ve ağaç sevgisini anlatan şiirler okuyup, doğa konulu dans gösterilerini coşkuyla sahneledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, gösterilerin ardından öğrencilerle birlikte anı ağaçları dikti.

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek

Buca’da Eğitime “Yeşil” Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim