• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Buca’da Bu Hafta Yönetim Kadınlarda

Buca’da Bu Hafta Yönetim Kadınlarda
Buca'da bu hafta başkanlık koltuğunda kadınlar oturacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 7-11 Mart tarihleri...

Buca'da bu hafta başkanlık koltuğunda kadınlar oturacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 7-11 Mart tarihleri arasında görevi kadın belediye meclis üyelerine devretti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla koltuğunu kadınlara bıraktı. "Kadının eli hayatın hangi alanına dokunsa orası güzelleşir" diyen Başkan Piriştina, Buca Belediye Başkanlığı'nı vekaleten, belediye meclis üyeleri Sabriye Özdemir, Nehir Fırtına ve Canan Aydemir Özkara'ya devretti. "Hayatın her alanında kadının etkinliği arttıkça mahallede, ilçede, ülkede her şey güzelleşir, demokratikleşir" sözleriyle makamını Sabriye Özdemir'e bırakan Piriştina, bu mesajın tüm ülke ve dünyada yerinde algılanması temennisinde bulundu.

Buca Belediye Başkanlığı makamına bir hafta süreyle vekillik edecek olan kadın meclis üyelerinden ilki olan Sabriye Özdemir, 8 Mart gibi anlamlı bir günde böyle bir görevi devralmaktan çok mutlu olduğunu belirtirken, "Biz baştan beri ilçemizi başkanımızla beraber yöneteceğiz diye konuşmuştuk zaten. Bu bir farkındalık olması, genç neslin özendirilmesi ve artık siyasette de kadınların yaptırımı olacağını göstermek açısından güzel bir uygulama oldu. Ne mutlu bize" diye konuştu.

İLK İCRAATI KADINLARA İZİN

Devir teslim töreninin ardından Buca Belediyesi hizmet binası önünde toplanan çalışanlara seslenen Başkan Piriştina, "Kadını görmezden gelenler asla bir yerlere gelemezler" derken, Vekil Başkan Sabriye Özdemir, ilk icraat olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde memur ve kadrolu kadın çalışanların yanı sıra 238 taşeron kadın personelin de izinli olduğunu duyurdu.

Buca’da Bu Hafta Yönetim Kadınlarda

Buca’da Bu Hafta Yönetim Kadınlarda

Buca’da Bu Hafta Yönetim Kadınlarda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim