• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı
Buca Belediyesi'nin yılda bin öğrenciye ücretsiz ders desteği vereceği Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Buca Belediyesi'nin yılda bin öğrenciye ücretsiz ders desteği vereceği Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) düzenlenen törenle kapılarını açtı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, iki yılda ilçede ciddi bir eğitim atağı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Buca Belediyesi'nin Cumhuriyete yakışır yeni nesiller yetiştirmek üzere hayata geçirdiği Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi kapılarını eğitime açtı. Ankara'da yaşanan terör olayı nedeniyle ağırlaştırılmış bir programla düzenlenen açılışaCHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan ve Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesinde, Soğuk Heykel Atölyesi'nin alanda gerçekleştirdiği "Cumhuriyet Şemsiyesi" performansı konuklardan büyük ilgi gördü. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'da aydınlık bir geleceğin "Cumhuriyet Şemsiyesi" altında şekilleneceğinin vurgulandığı platformda çektirdikleri fotoğraf ile anı ölümsüzleştirdi.

"2 YILDA EĞİTİM ATAĞI YAPTIK"

Açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2 yıllık hizmet süreçlerinde eğitim alanında yoğun mesai harcayarak kısa sürede ciddi eğitim yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi. Fakirliğin, yoksulluğun ve terörün sebebini cehalet olarak gördüklerini ifade eden Başkan Piriştina, "Eğitilmiş bir toplum onları yönetenlerin seçiminde de bilinçli olacaktır. Ülkemizin bugünkü durumu bu eğitim eksikliğinin kanıtıdır" dedi. Bilgi ve Eğitim Merkezi'ne Aziz Nesin gibi değerli ve ileri görüşlü bir şahsiyetin ismini vermenin onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Piriştina, Aziz Nesin'in kendi eğitim hayatına yön verirken de önder olduğu hatırasını paylaştı. Başkan Piriştina'nın konuşması esnasında açılan ve "Bırakın olmasın mezar taşımız. Bir okul bahçesine gömsünler bizi. Çocuklar koşsun üzerimizde" sözlerini içeren pankartlar davetlilerin alkışlarıyla karşılandı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da açılışta yaptığı konuşmada, ülkemizde laik ve demokratik eğitim anlayışına sahip çıkmamız gereken bir dönem yaşandığını vurguladı. Binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verecek merkezin yapılması konusunda Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı ve ekibini tebrik eden Musa Çam, "Geleceğin Türkiye'sini buradan yetişecek gençlerle birlikte yaratacağız" diye konuştu.

"AĞIDI UMUDA ÇEVİRENLERE SELAM OLSUN"

Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi'nin açılışa katılan bir diğer CHP Milletvekili Murat Bakan da cehaletin Türkiye'deki örgütlenmesinin durdurulması gerektiğini ifade ederken, "Biz bugün bir ağıdı yaşıyoruz. Ama burada yapılan şey ağıdı umuda çevirmek. Ağıdı umuda çeviren Belediye Başkanımız, bürokratlar ve tüm çalışanlara selam olsun" dedi.

"CHP'NİN EĞİTİM PROJESİ BURADA HAYAT BULMUŞ"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattn Yüksel ise, İzmir'de CHP'li belediyeler olmasa eğitim kurumları ve ibadethanelerin bakımsız kalacağını belirtirken, Buca ilçesindeki tüm çalışmalara eline fırçayı alıp bilfiil katılarak örnek çalışmalar yapan Başkan Levent Piriştina'yı tebrik etti. Yılda 1000 öğrencinin eğitim alanındaki sıkıntısına derman olacak Merkezi eğitim dünyasına kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Yüksel, "CHP'nin eğitim alanındaki nitelikli, ulaşılabilir eğitim projesinin hayata geçirilmiş hali Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi'dir" diye konuştu.

Misafirler ve katılımcılar konuşmaların ardından açılış kurdelesini hep birlikte kesip, merkezin sınıflarını gezdi.

AZİZ NESİN BİLGİ VE EĞİTİM MERKEZİ

12'nci sınıf öğrencilerinin tüm sayısal ve sözel derslerinde ücretsiz eğitim desteğine kavuşacağı Bilgi ve Eğitim Merkezi yılda 1000 öğrenciye hizmet verecek kapasitede düzenlendi. İlçede eğitimde fırsat eşitliliğinin sembolü olacak nitelikteki Merkez engelli erişimine de uygun olarak inşa edildi. Fiziki ve teknik koşullarda son teknoloji ile donatılan Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, 6 katlı olarak düzenlendi. Zemin katında, öğrencilerin boş zamanlarını okuyarak ve dinlenerek geçirebilecekleri kafeterya ve kitap kafe yer alan Merkezin 1, 2, 3 ve 4. katlarında ise 10 ve 15 kişilik ikişer adet derslik bulunuyor.

7'DEN 70'E HERKES FAYDALANACAK

BEM binası sadece öğrencilerin değil yeni meslekler edinmek isteyenlerin de faydalanacağı bir merkez olarak değerlendirilecek. Merkezde Barış, Evka-1, Ufuk ve Menderes Mahalleleri'nde oturan bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda meslek edindirme kurslarına başlanacak.

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Buca’da Aziz Nesin Bilgi Ve Eğitim Merkezi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim