• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bu Yarışmada Çocuklar Uzayı Resmedecek

Bu Yarışmada Çocuklar Uzayı Resmedecek
Özel Çakabey Okulları'nın Sasalı Kampüsü dışındaki tek okulu olan Mavişehir Anaokulu'nun, İzmir çapında düzenlediği "Uzay Benim Oyun Bahçem" konulu...

Özel Çakabey Okulları'nın Sasalı Kampüsü dışındaki tek okulu olan Mavişehir Anaokulu'nun, İzmir çapında düzenlediği "Uzay Benim Oyun Bahçem" konulu resim yarışması devam ediyor.

Mavişehir Çakabey Anaokulu Resim Yarışması'na İzmir çapında 5-6 yaş grubu çocukların başvurabileceği ifade edildi. Okul öncesi dönemde çocukların düşünme becerilerini de geliştirmeyi amaçlayan "Uzay Benim Bahçem" konulu yarışmada çocuklar, "Eğer uzaya gitseydim, benim uzay gemim, uzayda oyun nasıl olurdu?" gibi çok geniş bir kapsamda kendilerini ifade edebilecekleri bildirildi.

Yarışmaya çocuklar, 35-50 santimetre veya 25-35 santimetre ölçülerinde resim kağıdına, her türlü resim ve boya malzemesiyle (sulu boya, pastel boya, kuru boya, yağlı boya vb.) yapılmış resimleriyle katılabilecekleri duyuruldu. Her okuldan öğrencilerin, istediği sayıda resimle 22 Şubat 2016 tarihine dek yarışmaya başvurabileceği, resimlerin ise bu tarihe kadar Özel Mavişehir Çakabey Anaokulu 6496 sokak numara 16/A Karşıyaka adresine gönderilmesi gerektiği açıklandı.

Her öğrencinin madalya kazanacağı yarışma sonunda ise jüriye üyeleri tarafından belirlenen ve ilk üçe giren öğrencilere ise Meade Infinity 60AZ teleskop ve LEGO Classic, XL Creative Box 1500 parça setler armağan edileceği kaydedildi. Ödül töreninin Türkiye'nin en büyük gözlemevlerinden biri olan Çakabey Gözlemevi'nde gerçekleştireceklerini ifade eden Mavişehir Çakabey Anaokulu Müdürü Handan Yılmaz, "Okul öncesi dönemde merakları, araştırmacılıkları, cevap almak için gösterdikleri ısrar ile çocuklar doğal birer bilim insanıdırlar. 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak istediğimiz çocuklarımızın, uzay bilimleri alanında yaratıcılıklarını özgürce kullanmalarını istedik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim