• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

“Bu Unutulmaz Mirasın Adı Türkiye’dir”

“Bu Unutulmaz Mirasın Adı Türkiye’dir”
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazianteplilerin 25 Aralık 1921'de Fransız askerleri şehri terk ettiğinde bu günü bayram olarak ilan ettiklerini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gazianteplilerin kalbinde yanan o aşka her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uzer mesajında, "O aşkı bugün yine bu meydanda görüyoruz. O aşk ülkesi için namusu için, dini için, bayrağı için, vatanı için ölmeye savaşmaya hazır vatanperverlerin aşkıdır. Gaziantepliler o tarihte sağına soluna arkasına bakmadan, kimliğine bakmadan, nereden geldiğine nereye gittiğine bakmadan, o muhteşem bayrağın altında toplanmışlar ve ölüme koşarak gitmişlerdir. Eğer o aşk olmasaydı bu şehir direnemezdi, eğer o aşk olmasaydı Türkiye direnemezdi, Anadolu'nun direnişi olmazdı. Ama Allah'a şükür ki, bu kahraman şehrin evlatları direndiler ve bize unutulmaz bir miras bıraktılar. Bu mirasın adı Türkiye'dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras toprağa düşmüş şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır. Bu miras bu topraklarda yaşayan herkesindir. Bu miras kendini bu ülkeye ait hisseden herkesindir. Gaziantep dün cephede verdiği kahramanca mücadelenin benzerini bugün ekonomik kalkınmada, Ensar olmada veriyor. Kahraman ecdadına yakışır bir şehir olarak yine kahramanca ayakta duruyor. Gaziantepliler kimliği ne olursa olsun gönlünde vatanperverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan fedakarlıkta bulunan, gerektiğinde canını verecek insanlarındır. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'na girerken kimseye alt kimliği sorulmadıysa bugün de daha güçlü daha özgür daha büyük bir Türkiye için çalışana, gayret gösterene aynı şekilde davranmalıyız. Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız, bir milletimiz, bir devletimiz ve bir idealimiz vardır. O idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir. Kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı bu ülkeyi seviyorsa bizim kardeşimizdir, yoldaşımızdır, cephede mücadele arkadaşımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle 94 yıl önce bugün canları pahasına yaşadığımız toprakları biz vatan yapan atalarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları şükran, minnet ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim