• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Bu ülkeyi onurla temsil etmeye devam edeceğiz

Bu ülkeyi onurla temsil etmeye devam edeceğiz
Dışişleri Bakanı Davutoğlu "Çanakkale nasıl bir destansı mücadeleyse bundan sonra da her türlü destansı fedakarlıkla bu ülkeyi dünyanın her yerinde onurla temsil etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Cebeci Asri Merzarlığı'ndaki Dışişleri Bakanlığı Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Bir milletin tarihte bıraktığı izin o milletin kazandığı büyük zaferler kadar yaşadığı derin acılarla ilgili olduğunu belirten Davutoğlu, "Aziz milletimiz asırlardır çok engin ve derin bir coğrafyada çok köklü tarihi tecrübelerle bütün insanlığa ışık saçan idealler uğruna bir çok şehidimizi toprağa vermiştir" diye konuştu.

Türkiye'nin Güney Kore'den Yemen'e, Mısır'dan Azerbaycan'a kadar 26 ülkede 58 şehitliği bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Hiçbir dış seyahatimiz yoktur ki şehitlerimizin huzuruna varmayalım ve onlara tazimle ziyaretimize başlamamış olalım" ifadesini kullandı.

Onur ve izzetle yaşamak isteyen milletlerin fedakarlık yapması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hele hele o milleti bütün dünyada temsil eden diplomasi ve bu çerçevede faaliyet güden bütün kurumlarımızın temsilcileri bu anlamda çok daha büyük fedakarlıklara her zaman hazır olmuşlardır. Ben her zaman böyle bir camianın içinde bulunmaktan, başında bulunmaktan, böyle her an fedakarlığa hazır bir kadro ile çalışmaktan büyük bir onur duyuyorum."

"Bizim uğrunda yaşadığımız değerler adına bundan sonra da bir fedakarlık yapmak gerektiğinde, al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıran bu kadrolar olarak her türlü fedakarlığa, gerektiğinde canımızı vermek de dahil her türlü imtihana hazırız" diyen Davutoğlu, törene katılan şehit yakınlarına da şunları söyledi:

"Sizler çok büyük değerler uğruna en büyük kıymetlerinizi toprağa verdiniz. Toprakta yatanlar sadece şehitlerimiz değil, onlarla birlikte bütün bir insanlık vicdanıdır. Biz bu vicdanı her yerde savunmaya devam edeceğiz. Nerede olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun al bayrağı ve al bayrağın temsil ettiği bütün değerleri savunmak, o değerleri ayakta tutabilmek için gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmaya yine hazırız."

Dışişleri Bakanlığı camiasına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aziz milletimize Çanakkale şehitlerimiz dolayısıyla onların hatırası çerçevesinde taziyelerimi sunuyorum. Çanakkale nasıl bir destansı mücadeleyse bundan sonra diplomasi alanında her türlü destansı fedakarlıkla bu ülkeyi, bu milleti dünyanın her yerinde onurla temsil etmeye devam edeceğiz."

Törende, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitlik anıtına ve kabirlere çelenk konuldu. Şehitlikteki kabirleri tek tek ziyaret eden Davutoğlu, dua edip kabirlere karanfil bıraktı.

Törene, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının yanı sıra şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, emekli büyükelçiler ve çeşitli ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim