• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bu Tiyatroda Engelliler Yer Alacak

Bu Tiyatroda Engelliler Yer Alacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü engelliler için bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü engelliler için bir araya geldi. Engellilerin yaşamlarını konu alan tiyatro oyunu mayıs ayında gösterime girecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek" programı kapsamında hayata geçirilen "Bak Neler Yapıyoruz" projesinin paydaşları değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden Komiser Nihal Telli, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi Manisa Temsilcisi Hüseyin Pehlivan, Zihinsel Engellileri, Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Fehiman Karakaş, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ile Manisa Özel İş Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Şahin yer aldı.

Toplantıda, metin yazarlığı ile yönetmenliğini Tayfun Şengöz'ün yapacağı ve engellilerin hayatına yönelik hazırlanan tiyatro oyunuyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Çeşitli aktiviteler ile etkinliklerin düzenleneceği projeye Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de destek verecek.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Proje ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, "Projenin amacı, engelli bireyler için farkındalık oluşturmak, duyarlı olmak ve bu hayatın içerisinde onların da yer aldığını hatırlatmaktır. Bu kapsamda öncelikle gösterimi yapılacak tiyatronun metnini yazacağız. Engelli çocuk ve gençlerle birlikte Şehir Tiyatrosu oyuncularımızın rol alacağı oyunumuzu mayıs ayından itibaren 14-25 yaş aralığındaki 6 bin kişiye izletmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bu Tiyatroda Engelliler Yer Alacak

Bu Tiyatroda Engelliler Yer Alacak

Bu Tiyatroda Engelliler Yer Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim