• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Bu sıva yanmıyor

Bu sıva yanmıyor
Yangınlarda meydana gelen can kayıpları artık üretilen yanmaz sıva malzemesiyle son bulacak.

Yangınlarda meydana gelen can kayıpları artık üretilen yanmaz sıva malzemesiyle son bulacak.

İnşaat sektöründe sıva yaparken mala ve ısı yalıtımı için izolasyon malzemesine son verecek yangına karşı dayanıklı ve serpme sıva üretimi Giresun'da başladı. Yüzde 100 yerli ve doğal yalıtım malzemesi olan ürün binaları yangına karşı korurken, binaların nefes almasını sağlayacak.

800 derecede test edildi

Konuyla ilgili bilgiler veren ve Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren KSS Yalıtım firması tarafından üretilen sıva yalıtım malzemesi 800 derece sıcaklıkta test edildi. Ölüm ve maddi hasarları en aza indirecek yeni üretim sayesinde binaların yangından dolayı etkilenmeyeceği görüldü. Yapılan testlerde tamamen doğal ve yerli malzeme ile üretilen sıva yalıtım sitemiyle yapılan duvar 800 dereceye kadar ısıtılırken, duvarın arka tarafına ise sıcaklığın etki etmediği tespit edildi.

Tamamen yerli maddeden üretin yanmaz sıva malzemesinin inşaat sektörü için çığır açacak bir buluş olduğunu ifade eden KSS Yalıtım Firması Yönetim Kurulu üyesi Bekir Alim "Bu malzeme kullanıldığında binalar yangına karşı daha dayanıklı olacaktır. Normal şartlarda 400 derecede binanın duvarları patlar ve ısı diğer odalara akarak binayı bir fırına çevirir. Ateş olmasa bile o binada yaşam imkanı çok zordur. Bu malzemeyle ise 800 derecede bile yanıp tutuşmayacağı gibi duvarın arka tarafına ısı geçirmez. Bu malzemede aynı zamanda mükemmel bir ses yalıtımı elde edilir. Yan odada davul çalınırken diğer odada bu ses duyulmaz bile. Üretimine başladığımız bu yanmaz sıva ürünüyle ilgili fabrikalardan ve konut projelerinden büyük talep alıyoruz" diye konuştu.

"Sıvada mala ve yalıtım malzemesine son"

Fabrika Genel Müdürü Zafer Aydınlık ise üretilen yanmaz sıvanın yangına ve ısı yalıtımına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra iş gücünü de düşürdüğünü söyledi. Aydınlık "Bu malzemeyle daha az iş gücü sarf edilmektedir. Sıva ustalarının malayla birkaç günde ancak tamamlayabildiği işi bu malzemeyle serme yöntemiyle birkaç saatte bitirme imkanına sahip olunmaktadır. Bu malzemenin en büyük özelliği, yanmamasıdır. Kesinlikle hiçbir şekilde yanmaz ve yakılamaz. Her şeye dayanıklıdır, ömrü tükenmez. Isı ve ses yalıtımı sağlar, en büyük özelliklerinden birisi de nefes almasıdır. Binaya uygulandıktan sonra binada kesinlikle küflenme, kokma ve çürüme gibi olumsuzluklarla karşılaşmazsınız. Zaten doğal bir yapısı var. Yalıtım malzemesinde yurt dışına bağımlılığı tamamen ortadan kaldıran bir ürün. Yüzde yüz yerli malı" dedi.

Bu sıva yanmıyor

Bu sıva yanmıyor

Bu sıva yanmıyor

Bu sıva yanmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim