• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular
Bursalı Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği çatısı altında Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından yürütülen "Bu Şehrin Çocukları...

Bursalı Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği çatısı altında Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından yürütülen "Bu Şehrin Çocukları İçin" projesine Nilüfer Belediyesi de protokolle destek vererek, kırsalda yaşayan öğrencilere destek olacak.

Köy okullarında okuyan öğrencilerin fiziki koşullarının iyileştirilmesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek verilmesi için Bursalı Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği çatısı altında çalışmalar yürüten Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin "Bu Şehrin Çocukları İçin" projesine bir destek de Nilüfer Belediyesi'nden geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursalı Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Dernek Başkanı Enver Üçüncü, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde proje kapsamında protokol imzaladı.

Protokolde imza törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile projede yer alan Uludağ Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

Sosyal risk altındaki grupların, tüm kentsel hizmetlerden yararlanmalarını, toplumsal yaşama dahil olmalarını sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Eğitime verdiğimiz destekle, gençlerimizin, çocuklarımızın dezavantajlı da olsalar "bilgi'den yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

BOZBEY: "PROJE PROTOKOLLE GÜÇLENECEK"

Bozbey, bir arada ve eşit yaşam koşullarına sahip olmak için farkındalıkları ve değerleri bütünleştiren sosyal hizmetler ürettiklerini de kaydetti. Başkan Bozbey, "Bu protokol çerçevesinde, Bursalı Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği'nin kanatları altındaki Uludağ Üniversitemizin aydınlık gençleri, tamamen gönüllü olarak üstlendikleri anlamlı çalışmalarına destek bulacak. İl Milli eğitim Müdürlüğü'nden onaylı "Bu Şehrin Çocukları İçin" projesi, bu protokolle daha da güçlenecek. Gençlerimiz, bu proje çerçevesinde, üniversiteye hazırlanan meslek lisesi öğrencilerine ders veriyor, soru çözümü konusunda yardımcı oluyor. Uludağ Üniversitesi'nde okuyan gençlerimiz, üniversiteye hazırlanan kardeşlerine gösterdikleri rol modellerle bu motivasyonu sağlamaya çalışıyorlar. 4 meslek lisesinde bu çalışmalarını yürüten, şu ana kadar da 7 köy okuluna ulaşan "Bu Şehrin Çocukları İçin" Projesinin mimarı gençlerimize ülkemiz adına, geleceğimiz adına yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Dernek Başkanı Enver Üçüncü de "Bu Şehrin Çocukları İçin" projesine destek veren Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu Şehrin Çocukları İçin projesi yürütücüsü Uludağ Üniversitesi öğrencisi Semra Kaya da protokolün imzalanmasının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Semra Kaya, projeye bir sene önce 5 öğrenci arkadaşıyla başladıklarını ve şuan üniversiteden 75 öğrencinin yanı sıra Genç Eğitimciler ve Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğu'nun "Bu Şehrin Çocukları İçin" projesinde yer aldığını söyledi. Kaya, Hürriyet Teknik Meslek Lisesi, Mimar Sinan Teknik Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Teknik Meslek Lisesi ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle birlikte ortak projelere imza attıklarını kaydetti. Semra Kaya ayrıca köy okullarına daha iyi hizmet götürmek için ve köy okullarında eğitim gören öğrencilerin kırtasiye, kıyafet gibi ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında huzurevi, üniversite ziyaretleri gibi sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular

’Bu Şehrin Çocukları İçin’ Umut Oldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim