• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor
Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ve Doğuş Grubu tarafından restorasyonu yapılan Kadıneli Restoran'da...

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ve Doğuş Grubu tarafından restorasyonu yapılan Kadıneli Restoran'da yalnızca kadınlar çalışıyor.

Tamamen bölge halkı kadınlarının çalıştığı restoranda, mantıdan, yaprak sarmasına, baklavadan su böreğine kadar her türlü yemek yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Uçhisar Kadıneli Restoran'da çalışmaya başlayan Zeynep Özkılıç, "Uçhisar'da oturuyorum. Ev hanımıydım. Başkanımız sağ olsun burayı açtı ve bizlere iş imkanı sağladı. Burada hanımlar olarak çalışıyoruz. Hem maddi hem manevi kazançlarım var. Ayrıca bize burası terapi gibi geliyor. Yani burada kendi ekonomik özgürlüğüme kavuştum. Buradan çok memnunum. Burada ev hanımlarının yapacağı mantı, yaprak sarması, baklava, erişte, su böreği her çeşit ev yemeklerini yapıyoruz. Ayrıca biz kadınların bu üretmiş oldukları gıdaları restoran kısmımızda pişirip satabiliyoruz. Ayrıca ürünlerimizi turizmcilere ve halka da satıyoruz" dedi.

Zübeyde Karakaya isimli çalışan ise "Uçhisar'da oturuyorum. Üç çocuğum var. Biz burada yaprak sarıyoruz, mantı dolduruyoruz, erişte kesiyoruz bütün ev hanımlarının yaptığı işleri yapıyoruz. Sabah geliyoruz. Burada çalışarak maddi manevi ailemize destek sağlıyoruz. Burada arkadaşlarımızla buluşuyor konuşuyoruz. Burası bizler için iyi bir terapi yeri" diye konuştu.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan da, kadınların toplum içerisinde daha bilinçli bir hale getirebilmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını kaydederken şunları söyledi:

"Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Kadıneli Restoranı, Uçhisarlı kadınlarımızın emekleriyle yoğunlaşıp özverileriyle ortaya çıkartmış olduğumuz bir eser olarak değerlendirebiliriz. Öncelikle burada emeklerini katkılarını esirgemeyen bacılarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kadıneli restoranımız ortalama 50 kişilik oturma grubuna sahip. Üst konsept dediğimiz bir ortama sahip. Uçhisar yöre yemeklerimizi, misafirlerimize ikram edebileceğimiz bir ortam oluşturmuş olduk. ŞSavaşta bile Türk kadınının başarısından bahsederiz biz. Dolayısıyla barışta böyle bir süreç içerisinde Türk kadınının neler yapabileceğini bir kez daha göstermiş olduk. Ama bunu derken de şunu da ifade etmek isterim ki, bu alt yapıyı bize tamamen restorasyon projesini ve alt yapısını oluşturup kadınlarımıza takdim eden Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Bey'e de buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim".

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Bu Restoranda Sadece Kadınlar Çalışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim