• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

‘BÜ Rektörü Kaplan: “Öğretim Elemanı Öğrenci Birlikteliğini Önemsiyoruz”

‘BÜ Rektörü Kaplan: “Öğretim Elemanı Öğrenci Birlikteliğini Önemsiyoruz”
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan "Öğrenci Söyleşileri" nde yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğretim elemanı öğrenci birlikteliğine...

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan "Öğrenci Söyleşileri" nde yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğretim elemanı öğrenci birlikteliğine önem verdiklerini söyledi.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) başlattığı "Öğrenci Söyleşileri"nin sonuncusu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliği açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, öğrencilerin öğretim elemanlarıyla yakın iletişim içinde olmasının önemine vurgu yaparak "Biz öğrencilerimizle derste, ders dışında, konferans salonlarında, sempozyumlarda, toplantılarda her an yakın olabilmeliyiz. Bu yakınlık ölçüsünde onların öğrenme potansiyellerini geliştirme imkânlarımız artar. Öğrencilerimizin de hocalarından daha fazla yararlanma imkânı ortaya çıkar. Çağdaş eğitim ve öğretim öğrenme noktasında hocanın ve öğrencinin birlikteliğini esas alan bir sistemdir. Bu iki birim birbirinden uzaklaştıkça öğrenme alanı o kadar azalır" dedi.

"HEDEFİMİZ ULUSLARARASILAŞMAK"

Daha sonra konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır ise fakülte olarak hedeflerinden bahsederek "Erasmus değişim programlarından yararlanan öğretim elmanı ve öğrenci sayısını artırmak hedefindeyiz. Özellikle uluslararasılaşma bağlamında bu konuyu çok önemli görüyoruz. Uluslararası kongre, sempozyum, konferans gibi etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde artıracağız. Ezberci olmayan, sorgulayan, araştıran, analiz ve sentez yapan öğrenciler mezun etmeye yönelik çalışmalar yapmak en temel hedeflerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ünal da bölüm hakkında bilgiler vererek, "Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Disiplinlerarası bir bölümdür. Bölümümüzün bilişim, organizasyon ve yönetim olmak üzere üç aşamalı bir yapısı vardır. Öğrencilerimiz bu alanlarda eğitim görerek, bilgiye farklı bakış açılarından bakmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Başdemir tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından yapılan soru cevap kısmıyla son buldu.

‘BÜ Rektörü Kaplan: “Öğretim Elemanı Öğrenci Birlikteliğini Önemsiyoruz”

‘BÜ Rektörü Kaplan: “Öğretim Elemanı Öğrenci Birlikteliğini Önemsiyoruz”

‘BÜ Rektörü Kaplan: “Öğretim Elemanı Öğrenci Birlikteliğini Önemsiyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim