• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bu pazar başka pazar

Bu pazar başka pazar
Eskişehir Derviş Baba Gönüllüleri tarafından Cunudiye Mahalle Muhtarlığı bahçesinde giysi pazarı kuruldu.

Eskişehir Derviş Baba Gönüllüleri tarafından Cunudiye Mahalle Muhtarlığı bahçesinde giysi pazarı kuruldu. Bu pazarın diğerlerinden farkı, ihtiyaç sahiplerinin gelerek istedikleri giysiyi ücretsiz şekilde alabilmesi.

Derviş Baba Gönüllülük Hareketi'nin Eskişehir Kurucusu Zekiye Doğan, geçen yıl da gerçekleştirdikleri etkinliğin ikincisinin yine Cunudiye Muhtarlığı'nda başladığını söyledi. Doğan, "Sağ olsun gönüllülerimiz ellerindeki temiz durumdaki ikinci el kıyafetlerini getiriyorlar. Elimizde çok fazla miktarda kıyafet birikiyor. Çoğunlukla bunlar dağıtmakla bitecek gibi olmuyor. Bu giysileri dağıtmak için böyle bir yol izliyoruz. Öyle görünüyor ki her sene bunu yapacağız" dedi.

200 aileye yardım ediyor

Pazar hakkında detaylı bilgi veren Doğan, "Gönüllülerimizden gelen ikinci el kıyafetleri erkek, kadın, çocuk, yaş grupları bedenlerine göre ayırıyoruz. Aynı bir pazar havasında buraya yerleştiriyoruz. Eskişehir Derviş Baba'nın şu anda 200'e yakın düzenli yardım ettiği ailesi var. İhtiyaç sahibi bu ailelerimizi buraya davet ediyoruz. Muhtarımız Sevil Ata, diğer muhtarlarımıza haber veriyor. Onlar da mahallerindeki ihtiyaç sahiplerini buraya davet ediyor. Böylece elimizdeki kıyafetleri dağıtıyoruz" diye konuştu.

Pazarın Kurban Bayramı'na kadar açık olacağını duyuran Doğan, kıyafet getirmek isteyenlerin pazar boyunca Cunudiye Muhtarlığı'na getirebileceklerini de sözlerine ekledi. Eskişehir Derviş Baba'ya ulaşmak isteyenler için iletişim bilgilerini de paylaşan Doğan, "Eskişehir Derviş Baba" isminde bir facebook sayfamız ve grubumuz var. Bunun dışında Odunpazarı meydanında Konak Kafe bize destek veriyorlar. Orayı ortak kullanıyoruz. Bize oradan da ulaşabilirler. İrtibat telefonumuz ise 0 (530) 645 61 69" dedi.

Bu pazar başka pazar

Bu pazar başka pazar

Bu pazar başka pazar

Bu pazar başka pazar

Bu pazar başka pazar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim