• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bu Örgüler Bayırbucak Türkmenleri İçin

Bu Örgüler Bayırbucak Türkmenleri İçin
Çankırı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" kampanyası devam ediyor.

Çankırı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" kampanyası devam ediyor.

Çankırı Belediyesi'nin Suriye'de zor şartlar altında kalan Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu örgü kampanyasına Çankırılı hanımlar duyarsız kalmadı. Kampanya kapsamında Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi, Türkmen kardeşlerimiz için; içerisine ilmek ilmek sevgi, muhabbet ve dualarını katarak ördükleri el ürünlerini belediyeye teslim etti.

Türk Anneler Derneği'nin Çankırı şubesine bağlı yüzlerce anne, el emeği göz nuru örgülerini Bayırbucak'ta zor durumda kalan yardıma ve sevgiye muhtaç Türkmen kardeşleri için ördüler. Anne sıcaklığı ile ortaya koyulan ürünlerde, bebekler ve çocuklar için yapılan örgüler dikkat çekti.

Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi'nin anlamlı bir kampanyaya imza attığının altını çizen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılı hanımların kampanyaya olan ilgi, alaka ve yoğun katılımlarına vurgu yaptı.

Anneler derneğinin aynı zamanda tarihi bir misyonu da yerine getirdiğini belirten Başkan Dinç, "Milli Mücadele Dönemi'nde Çankırı kadınlarımız cephedeki askerimize, soğuk kış koşullarında ayakları üşümesin diye çorap örmüşlerdi. Onlar ilmek ilmek sevgileri ve merhametleri ile beraber, annelik duygularını da o ilmeklere işlediler ve mehmetçiğimize çorap ördüler" şeklinde konuştu.

Anneler Derneği'nin de bugün aynı düşünce ile hareket ettiğini söyleyen Dinç, "Anneler Derneği'miz de bugün Bayırbucak'ta soğuk kış koşullarında zor durumda kalan kardeşlerimize aynı ruh, aynı düşünce ve aynı aşkla ilmek ilmek sevgi, merhamet ve fedakarlıklarını ortaya koydular. Bu şekilde onlara katkıda bulundular. Ben başta Şube başkanımız Songül hanım olmak üzere tüm hanım efendilere teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Songül Astarlıoğlu, ördükleri el ürünlerine annelik duygularını katarak işlediklerini ifade etti. Astarlıoğlu, "Biz de içerisine ilmek ilmek sevgi ve dualarımızı da katarak kampanyaya katıldık. İnşallah göndereceğimiz örgülerimizi hepsi de güle güle ve iyi günler de giyerler. İnşallah bu kötü günler çabuk geçecek, gelecek parlak ve güzel olacak. Kampanyayı başlatan ve bizlere bu duyguyu yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu Örgüler Bayırbucak Türkmenleri İçin

Bu Örgüler Bayırbucak Türkmenleri İçin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim