• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

BÜ öğrencileri şiir okuyarak yarıştı

BÜ öğrencileri şiir okuyarak yarıştı
Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen "Şiirlerle Mehmet Akif ve Çanakkale" konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen "Şiirlerle Mehmet Akif ve Çanakkale" konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü tarafından "Şiirlerle Mehmet Akif ve Çanakkale" konulu şiir yarışması düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin katıldığı şiir okuma yarışmasında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şiirin insanoğlunun kendisini anlatmanın en kestirme ve en etkili yolu olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, "Belki de sayfalarca dolu bir yazıda, hatta romanda anlatılmak istenen düşünce şirin birkaç dizesinde anlatılabilmektedir. Biz millet olarak asıl itibariyle şiire, şaire değer veren bir milletiz. Bizin coğrafyamızda yaşayan insanların en az bir şiir yazmışlığı vardır. Ancak bazı sebeplerle şiir yazmayı bırakmışızdır. Şiirin dünyasına giren o duyguyu tadan insanlar büyük kazanımlar elde etmektedir. Onun için şiir de, şair de insanların içerisinde yaşadığı hayatı anlamlandırmaları açısından çok önemlidir." dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice ise yarışma temasının Mehmet Akif ve Çanakkale olmasının önemine değinerek "İstiklal Marşı'nın kabul yıl dönümünü kutladığımız, 18 Mart Çanakkale Savaşında kaybettiğimiz şehitlerimizi andığımız bu ayda öğrencilerimizle çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Mehmet Akif'ten ve Çanakkale destanını anlatan şiirler okuyarak milli mücadele ruhunun canlı tutulması gerektiğini vurgulamak istedik. Mehmet Akif'in gelecek inşası bağlamında planladığı "Asım'ın Nesli" biraz daha bilinçli olsun istedik" diye konuştu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Etkinlikte derece elde ederek ilk 10'a girmeye başaran öğrenciler seçtikleri şiirleri seslendirdi. Şiirlerin seslendirilmesinin büyük beğeni topladığı yarışmada birincilik ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi İsmail Ensar Çelik alırken, Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ezgi Kızılkaya ikincilik ve Mühendislik Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Umut Kayabaşı üçüncülük ödülünü aldı.

BÜ öğrencileri şiir okuyarak yarıştı

BÜ öğrencileri şiir okuyarak yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim