• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var
Eskişehir'de öğretmenlik mesleğinden emekli olan Ayten Çetin, aldığı tazminat ile kurduğu lokantanın mutfağında sadece kadınları çalıştırıyor.

Eskişehir'de öğretmenlik mesleğinden emekli olan Ayten Çetin, aldığı tazminat ile kurduğu lokantanın mutfağında sadece kadınları çalıştırıyor.

Sağlık Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Ayten Çetin, önceleri bir şirket kurup akaryakıt istasyonu ve yanına da bir lokanta açan Çetin, 7 yıl boyunca müşterilere hizmet verdi. Şimdilerde Uluönder Parkı içerisinde "Ayten Usta" ismi ile hizmet vermeye devam ettiklerini anlatan Çetin, "Şimdi binasını da kendimizin yapmış olduğu yerde hizmete devam ediyoruz. Diğer yerimiz oldukça küçük gelmeye başlamıştı. Buradaki yerimizle de Eskişehir halkına daha iyi hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Öncelikle kendim bayan olduğum için ikinci bir iş hayatım oldu. Bu iş hayatımın da sürdürülebilir olması gerekiyordu. Buna da mesai olarak çok uzun bir mesai harcamam gerekiyordu. Ne kadar çok çalışırsanız başarıyı elde ediyorsunuz. Tabii ki bu başarıyı elde ederken de yanınızda, arkanızda takım arkadaşlarınız var. Benim belki bayan olmamdan kaynaklandı, mutfaktaki takım arkadaşlarımı da bayan olarak seçtim" dedi.

"KADINLARIN HAKİM OLDUĞU LOKANTA"

Lokantasını "Kadınların hakim olduğu lokanta" olarak tanıtan Ayten Usta, işletmesinde olan farklılıklara da değindi. Lokantada 3 ayrı mutfağın hizmet verdiğini açıklayan Ayten Çetin, "Bu lokantada üç tane mutfağımız var. Hamur mutfağı, hazırlama mutfağı ve en son çıkış mutfağımız var. Buradaki ekip arkadaşlarımız bayan, dış servis alanlarında da hem bayan hem de erkek arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Burada ikinci bir şey var. Genelde mutfak ve dışarıdaki arkadaşlarımızı seçerken de, Eskişehir'deki üniversitelerden seçiyoruz. Bu üniversitelerde özellikle turizm, yemekçilik ve aşçılık bölümlerinde okuyan arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Biz onların boş zamanlarında bizde çalışmalarını istiyoruz. Onlar da boş zamanlarında bizde çalışıyorlar, aynı zamanda da bizim kursiyer öğrencilerimiz oluyorlar. Dolayısıyla ikinci bir proje olarak biz hem onların okul hayatına katkıda bulunuyoruz, hem de onların okulda öğrenmiş oldukları deneyimlerden biz lokantamızda destek alıyoruz. Bu proje yaklaşık 8-9 yıldır devam ediyor, iyi sonuçlar aldık" şeklinde konuştu.

"GELEN MİSAFİRLERE HEP AYNI LEZZETİ VERMEMİZ, BİZE GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLIYOR"

İyi bir hizmetin, iyi ürün çıkartmak geçtiğine değinen Ayten Usta, menünün de önemli bir yere sahip olduğunu anlattı. Yemek lezzetlerinin hep aynı standartta olmasının gerekliliğine de dikkat çeken Ayten Usta, "Malzemelerimiz hep aynı firmalardan alınıyor. Mesela biz işe başladığımızda Tunceli Pülümür'den bal almaya başladık, gözleme yapmak için. Biz 9-10 yıldır hep oradan bal alıyoruz. Dolayısıyla herkes geldiğinde hep aynı lezzeti de buluyor. Sürdürülebilir olması, gelen misafirlere hep aynı lezzeti vermemiz bize geri dönüşüm sağlıyor. İleride işletmeyi daha da büyütebiliriz. Burası ikinci yılını dolduran bir işletme ve büyük bir işletme. Tabii ki bunu başka şehirlere de taşımak istiyoruz. Mesela Ankara ve İstanbul olabilir. Bununla ilgili çalışmalarımız var. İnşallah gelecek günlerde bunları görürüz" ifadelerine yer verdi.

Kadınlar Günü ile ilgili olarak da bir mesaj veren Ayten Usta, konuşmasını söyle sonlandırdı;

"Evde oturmak hani, aynı işleri biz de yapıyoruz. Evimizin işini, yemeğini, bir takım işleri düzenleyip yapıyoruz. Diğer vakitlerde de zamanımızı planlayıp işimizle ilgileniyoruz. Evde olan arkadaşlar da eğer fırsat ararlarsa bu fırsatları yakalamak için de kendilerine bir uğraş bulabilirler."

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Bu Lokantada Kadın Hakimiyeti Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim