• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı
Anadolu Üniversitesi Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü üyeleri, "Gülümseten kutular" ismini verdikleri proje kapsamında topladıkları yardımlarla, yeni...

Anadolu Üniversitesi Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü üyeleri, "Gülümseten kutular" ismini verdikleri proje kapsamında topladıkları yardımlarla, yeni yılda minik öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Anadolu Üniversitesi bünyesi altında geçen yıl kurulan ve çalışmalarını yürüten Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü, yeni yılda öğrencilerin yüzünü güldürdü. Önce kulüp üyeleri arasında duyurdukları projelerini daha sonra sosyal medya üzerinden de duyuran kulüp üyeleri, topladıkları yardımları "Gülümseten kutular" ismini verdikleri kolilere doldurdu. Kulüp üyeleri tarafından, Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent Abdülhamit Alptekin Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 18 minik öğrenciye "Gülümseten kutular" projesi kapsamında mont, atkı, bot ve bere gibi kışlık ürünlerin yanı sıra eğitimlerinde de yardımcı olacak kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Okuldaki 8'inci sınıf öğrencilerine de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanırken katkıda bulunacak test kitapları verildi.

"ÖDÜLÜMÜZ BİZİ KARŞILAYAN, GÜLÜMSEYEN GÖZLERİYLE O MİNİCİK ARKADAŞLARIMIZ OLDU"

"Gülümseten kutular" projesi hakkında bilgiler veren Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü üyesi Hilal Duygu Çayırtepe, "Dokunmasaydık dünya hep aynı kalacaktı, dokunduk" sloganıyla yardım topladıklarını bildirdi. Kulüp olarak dönem başından beri yardım projesi çalışmalarının olduğunu aktaran Çayırtepe, bir arkadaşları aracılığıyla köy okulundaki çocuklara ulaştıklarını ifade etti. Kış mevsimi dolayısıyla havaların bir hayli soğuduğunu aktaran Çayırtepe, "Kış gelmişken yılbaşı hediyemiz olsun diye onlara mont, bot, atkı, bere, çorap, kırtasiye malzemeleri ve bunun yanında da hediye olarak da birer okuma kitabı aldık. Yakın çevremize yapacağımız yardımdan bahsettik. Kimisi para verdi kimisi de ihtiyaç sahibi çocuğun montunu kendisi beğendi aldı. Yardım etmek isteyen her kişiye birer ikişer çocuk bilgisi verdik. Bu sayede herkes çevresinden yardım toplayarak o çocuğun ihtiyaçlarını aldı. Gelen yardımlar tahmin ettiğimizden de fazla olunca her çocuğun kutusuna birçok hediye koyabildik. Daha sonra bir yardım yapacağımızı sosyal medyada duyurduk. Bu şekilde de birçok yardımsever arkadaşımız bize ulaştı ve tahmin ettiğimizden kat kat fazla yardım yapıldı. Ödülümüz ise okulda bizi karşılayan, gülümseyen gözleriyle o minicik arkadaşlarımız oldu" dedi.

"MADDİ YARDIMLARIN YANINDA MANEVİ YARDIM DA ÇOK ÖNEMLİ"

Öğrencilerine yapılan yardımdan dolayı ve kulüp öğrencilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İngilizce Öğretmeni Hilal Özer, yardımda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Gerçekleştirilen yardımın kendileri ve özellikle köyde okuyan öğrenciler adına büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Özer, "Günümüzde insanlar yardıma pek sıcak bakmıyor artık. Ama sizin gibi genç insanların bu tür yardımlar yapması gerçekten çok güzel. Öğrencilerimizin hem maddi hem de manevi yardıma ihtiyacı vardı. Bu yardımda sizler sadece maddi yardım yapabilirdiniz ama öyle yapmadınız. Kendinizin de buralara kadar geliyor olması gerçekten bir ayrıcalık oldu. Minik öğrencilerimize farkındalık kazandırmış oldunuz. Çok güzel bir olay gerçekleştirdiğinizi düşünüyorum. Aslında köy okullarına maddi olarak çok yardım yapılıyor. Ama mesele sadece maddi yardım değil. Bunun yanında manevi olarak da bu çocuklara yardım etmemiz gerekiyor. Bu çocuklar sevgiye aç çünkü. Bu köyün dışında başka bir yere gitmemişler ya da sosyal bir aktivite görmemişler. Eskişehir'e dahi gitmeyen miniklerimiz var. Bu yüzden üniversiteden sizin gibi genç arkadaşlarımızın geliyor olması, onlara farkındalık kazandırıyor. Kendilerini daha değerli hissettiriyor onlara. Rol model oluyorsunuz onlara. O yüzden manevi yardımlar da yapılması gerekiyor. Bu şekilde bizlere yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kulüp üyeleri de önümüzdeki dönemlerde bu tür yardım projelerinin devam edeceğini bildirdi.

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Bu Kutular Çocuklara Gülücük Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim