• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor
Bursa'nın İnegöl ilçesinde heyelan sebebiyle köy yolu kapanırken, çiftçiler tarlalarını sürmeye gidemiyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde heyelan sebebiyle köy yolu kapanırken, çiftçiler tarlalarını sürmeye gidemiyor. Toprak kaymasının yaşandığı bölgede bulunun Yenişehir-İnegöl bağlantı yolundan geçenler ise ecel terleri döküyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Çavuşköy'de yaşanan heyelan köylüleri kara kara düşündürüyor. Her geçen gün derin çatlaklar oluşan yol sebebiyle köylüler tarlalarını sürmeye gidemiyor. Yenişehir-İnegöl bağlantı yolunun da heyelan sebebiyle tehlikeye düştüğünü ifade eden köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Daha önce yetkililere durumu bildirdiklerini belirten Çavuşköy Muhtarı Hasan Akalın, tarlalarına gidemeyen köylünün iş yapamadığını söyledi. Akalın, "4 aydır yolumuz yavaş yavaş kayıyor. Her geçen gün çatlaklar büyüyor. İlk gördüğümüz gibi yetkililere bildirdik. Buraya gelip incelemelerde bulunuldu. Daha sonra AFAD ekipleri de gelip görüntülü olarak etütlerini yaptı. Şu anda bekliyoruz. Ama hiçbir çalışma olmadı. Tarlalarımıza bağlı olan yol her geçen gün kayıyor. Artık çiftçi arkadaşlarımız oluşan yarıklardan dolayı tarlalarına geçemiyor" dedi.

Yenişehir-İnegöl yolunun da tehlike altında olduğunu belirten Akalın, "Kayan toprağın alt tarafında kalan yoldan geçerken tedirgin oluyoruz. Büyük bir heyelan olduğunda o yol tamamen kapanacak. İnşallah korkulan olmaz. Şu anda Boğazköy ve Sungurpaşa köyüne giden yolumuz kapandı. Kaymanın olduğu tarlalarımız da mevcut. Kimse tarlasına gidemiyor" diye dert yandı.

Tarlalarına gidemeyen çiftçiler, köy meydanına çektikleri traktörleriyle yolun bir an önce açılmasını beklerken, arazilerdeki ağaçlar bile heyelanı engelleyemeyerek ikiye ayrıldı.

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim