• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bu Kahvehanede 60 Yıldır Oyun Oynanmıyor

Bu Kahvehanede 60 Yıldır Oyun Oynanmıyor
Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan kahvehanede 60 yıldır oyun oynanmıyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan kahvehanede 60 yıldır oyun oynanmıyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan ve 1956 yılından itibaren kahvehane olarak hizmet veren işletmede 60 yıldır oyun oynanmıyor. Kahvehane işletmecisi Ramazan Gül, kahvehanede 60 yıldır oyun oynanmadığını belirtirken birçok siyasetçinin de kahvede vatandaşlarla birlikte sohbet ettiğini söyledi. Gül, "Burası 1956 yılından bu tarafa kahvehane olarak hizmet veriyor. İnşaatın yapılmasıyla birlikte kahvene olarak açılmış. O günden bugüne 60 yıldır bu kahvede oyun oynanmıyor. Oyun oynanmamasının sebebine gelince, burası ipek yolu güzergâhı olduğundan dolayı hem yol geçiş alanı olduğundan geleni geçen yabancı misafirlerimizin ağırlanması açısından hem de burada genelde yaşlı insanlarımızın, cami cemaati gibi tasvir ettiğimiz insanların burada toplanıp kendi aralarında sohbet veya dertlerinin dinlendiği bir alan gibi kullanılmasından dolayıdır. 1960 yılından bu tarafa burada oturan insanlar çeşitli hatıralar ile dolu olarak yaşadılar" dedi.

İNÖNÜ, ECEVİT VE ERBAKAN KAHVEYİ ZİYARET ETTİ

Kahvehane işletmecisi Ramazan Gül, 1956 yılında hizmet vermeye başlamasıyla birlikte İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Necmettin Erbakan gibi siyasetçilerin de bu kahvede vatandaşlarla birlikte çay içtiğini kaydetti. Gül, "Mesela örnek verecek olursak bizden önceki dönemde ve bizimle birlikte uğramayan siyasetçi kalmamıştır. İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve buna benzer siyasetçilerimizin çoğunluğu Necmettin Erbakan hocamız buraya uğraşmışlar. Bunu bilen vatandaşlarımızın da şu anda çoğunluğu hayattadır. Onların anlatmasına göre zaten biz de bunları söylüyoruz. 1960 yılından bu tarafa burada insanlarımız Acıgöl'ün kaderiyle mi diyeyim veya kendi yaşadıklarıyla mı diyeyim bu kahve ile özdeşleşmişlerdir. Bu nedenle burada oyun oynanmıyor. Sohbet ortamında birlikte kullanım alanı olarak kullanılıyor. Şimdi çevreden gelen vatandaşlarımız buranın bu şekilde olmasından dolayı çok memnunlar. Çünkü bizim burası dar bir alan olduğundan dolayı genelde dışarıdan gelen bayanlar kahvehanelerde pek oturamazlar. Ama eşi ile birlikte gelenler, çocuklarıyla birlikte gelen insanlar gelip burada rahatça oturup hem gelecek aracını beklemekte sıkıntı çekmiyorlar. Hem de burada işleri olduğu zaman bekleme süreleri dışarıda soğukta, yağmurda veya başka zamanlarda içeride oturma imkanı buluyorlar. Herkes bu durumdan memnun" şeklinde konuştu.

Kahvehanede oyun oynanmamasıyla ilgili olarak vatandaşlar ise bu uygulamadan son derece memnun olduklarını geleneklerin bu kahvede yaşatıldığını ifade ettiler.

Bu Kahvehanede 60 Yıldır Oyun Oynanmıyor

Bu Kahvehanede 60 Yıldır Oyun Oynanmıyor

Bu Kahvehanede 60 Yıldır Oyun Oynanmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim