• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında
Manisa'nın merkez ilçelerinden biri olan Şehzadeler Belediyesi kuş evleri projesinin ardından kedi evleri projesini de hayata geçirerek ilçedeki hayvanlara...

Manisa'nın merkez ilçelerinden biri olan Şehzadeler Belediyesi kuş evleri projesinin ardından kedi evleri projesini de hayata geçirerek ilçedeki hayvanlara verdiği değeri bir kez daha gösterdi. İlk etapta 6 adet yerleştirilecek olan Kedi Evi, ihtiyaca göre parklara ve talep edilen bölgelere monte edilecek. Evlerde kediler için mama ve su bulunurken, evler tasarımıyla dış tehditlere karşı da kedileri koruyacak.

Yaptığı hizmetlerle Şehzadeler'de yaşayan vatandaşların huzur ve mutluluğunu tesis etmek için çalışan Şehzadeler Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanlar içinde hizmet üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bazı parklarda sokak hayvanları için mama ve yem kapları ve kuş yuvaları montajını yapan Şehzadeler Belediyesi, sokak kedilerini de unutmadı. 15 kedinin rahatlıkla yaşamının sürdürebileceği Kedi Evi projesini Fatih Parkında hayata geçiren Şehzadeler Belediyesi ilk etapta 6 adet Kedi Evi'ni parklara monte etti.

BETONLAŞMA SOKAK HAYVANLARINI ETKİLİYOR

Şehzadeler Belediyesi olarak tüm canlılar için çalıştıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak tüm canlılar için çalışmaya devam ediyoruz. Yeni kurulmuş bir belediye olmamamız nedeni ile bir taraftan kuruluş çalışmalarımızı tamamlıyor, bir taraftan da tüm canlılara hizmet etmeye devam ediyoruz. Daha önce de kuşlarımız için yapmış olduğumuz bin tane kuş yuvasını ilçemizdeki parklarımıza monte etmiştik. Şimdi de Kedi Evi projemizi hayata geçiriyoruz. Kediler bizlerle iç içe yaşıyorlar. Ama zaman soğuk ve sıcak hava koşullarından olumsuz etkileniyorlar. Onlarında barınmaya ihtiyaçları var. Bu gün betonlaşmanın getirmiş olduğu şartlar da onlar eskisi gibi rahat sığınaklar bulamıyorlar. Bu nokta da Türkiye'de farklı örnekleri de bulunan Kedi Evi projemizi hayata geçiriyoruz. Kedilerin yoğunlukta oldukları yerlere, hayvan sever hemşerilerimizin talep ettikleri noktalara Kedi Evlerini kuruyoruz. Bir Kedi Evi içerisinde 15 adet yuva bulunuyor buraya girmek isteyen kedi rahat bir şekilde bu evlerin içine gire biliyor ve hepsinin önünde de yem kaplarımız bulunuyor. Belli aralıklarla görevli arkadaşlarımız buraya gelerek bu kedi evlerinin temizlik ve bakımlarını yapacaklar. Bu sayede kedilerimiz bu güvenli barınaklar sayesinde hem rahatlıkla yaşayabilecekleri bir ortama kavuşacaklar, hem de kendilerine gelen saldırılardan da korunmuş olacaklar. Nasıl insanlar olarak bizler evlerimize gittiğimizde kendimizi güvende hissediyor ve huzur buluyorsak, Allah'ın yarattığı canlılar olan kedilerde burada son derece rahat ve emin bir şekilde hayatlarını idame ettirebilecekler." dedi.

"SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM"

Yapılan bu tür çalışmalara tüm vatandaşların sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, "Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz buyuruyor Peygamber Efendimiz. Biz bütün canlılara merhamet ediyoruz ve bu nokta da projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Bizler bütün canlılara sahip çıkmalıyız. Onlarında bir can taşıdığını, onlarında yavrularının olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Bir tabak yemek, bir tas su bu hayvanlar için son derece önemli. Bu tür çalışmalara destek olarak onlara sahip çıkalım. Bu şekilde hep birlikte bu şehirde yaşayan tüm canlılarla birlikte yaşamış olalım. Şan için ilk etapta 6 tane kedi evimizi parklarımızda uygun alanlara yerleştiriyoruz. İleride ihtiyaç olan noktalara aynı şekilde yenilerini yaparak yerlerine montajını yapacağız." dedi.

Fatih Parkına yerleştirilen ve 15 kedi için tasarlanan kedi evinin ilk misafirleri ise gecikmeden kendileri için hazırlanan evdeki yerlerini aldı.

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında

Bu İlçede Sokak Hayvanları Koruma Altında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim